Uitnodiging voor alle leden: Kom naar de ALV op 26 november aanstaande!

4 november 2019
Welkom op de halfjaarlijkse ALV van Water Natuurlijk Fryslân! Als speciale gast is Lenneke BĂĽller uitgenodigd. Zij is projectcoördinator  van burgerinitiatief Stichting Beekdallandschap Koningsdiep/De Nije Boarn. Zij neemt ons mee in de problematiek rondom de veenweidegebieden. De agenda en vergaderstukken worden binnenkort verstuurd. Wanneer: 26 november 2019 Tijd: 19:30-22:00 uur Waar: Grand CafĂ© Wouters (bovenzaal), … Lees "Uitnodiging voor alle leden: Kom naar de ALV op 26 november aanstaande!" verder

Welkom op de halfjaarlijkse ALV van Water Natuurlijk Fryslân!

Als speciale gast is Lenneke Büller uitgenodigd. Zij is projectcoördinator  van burgerinitiatief Stichting Beekdallandschap Koningsdiep/De Nije Boarn. Zij neemt ons mee in de problematiek rondom de veenweidegebieden.

De agenda en vergaderstukken worden binnenkort verstuurd.

Wanneer: 26 november 2019

Tijd: 19:30-22:00 uur

Waar: Grand Café Wouters (bovenzaal), Leeuwarden

 

Algemene Ledenvergadering/campagnebijeenkomst

4 februari 2019
Aan de leden en vrienden van Water Natuurlijk Fryslân, Graag nodigt het bestuur van Water Natuurlijk Fryslân u uit voor het bijwonen van de Algemene Ledenvergadering/campagnebijeenkomst op woensdag 13 februari. De uitnodiging vind je hier. De bijeenkomst staat in het teken van de komende verkiezingen op 20 maart a.s. We bespreken de planning en de aanpak … Lees "Algemene Ledenvergadering/campagnebijeenkomst" verder

Aan de leden en vrienden van Water Natuurlijk Fryslân,

Graag nodigt het bestuur van Water Natuurlijk Fryslân u uit voor het bijwonen van de Algemene Ledenvergadering/campagnebijeenkomst op woensdag 13 februari. De uitnodiging vind je hier. De bijeenkomst staat in het teken van de komende verkiezingen op 20 maart a.s. We bespreken de planning en de aanpak van de campagne en trappen de campagne af met een speech van de lijsttrekker Tieneke Clevering.

In de bijlage treft u de agenda en het verslag van de vorige ALV.

Graag tot 13 februari!

Met vriendelijke groeten,

Namens het regiobestuur van Water Natuurlijk,

Paul van der Vegt

Secretaris

Algemene Ledenvergadering 17 oktober

11 oktober 2018
Aan de leden van Water Natuurlijk Fryslân, Op woensdag 17 oktober is er een bijeenkomst van Water Natuurlijk Fryslân Het programma is te vinden in de bijlage. Graag nodigen we leden van water Natuurlijk Fryslân uit hierbij aanwezig te zijn. Graag tot ziens op de 17e! Bestuur en fractie Water Natuurlijk Fryslân uitnodiging ALV 17 oktober … Lees "Algemene Ledenvergadering 17 oktober" verder

Aan de leden van Water Natuurlijk Fryslân,

Op woensdag 17 oktober is er een bijeenkomst van Water Natuurlijk Fryslân Het programma is te vinden in de bijlage. Graag nodigen we leden van water Natuurlijk Fryslân uit hierbij aanwezig te zijn.

Graag tot ziens op de 17e!

Bestuur en fractie Water Natuurlijk Fryslân

uitnodiging ALV 17 oktober 2018

Uitnodiging algemene ledenvergadering

19 maart 2018
Woensdag 28 maart is er weer een ledenvergadering, het programma vind je hier: “uitnodiging ALV WNF 28 maart 2018” De vergadering zal beginnen om 8 uur. Graag tot dan! Jelle Arjaans – Water Natuurlijk Fryslân

Woensdag 28 maart is er weer een ledenvergadering, het programma vind je hier: “uitnodiging ALV WNF 28 maart 2018” De vergadering zal beginnen om 8 uur.

Graag tot dan!

Jelle Arjaans – Water Natuurlijk Fryslân

Algemene ledenvergadering 27 oktober

26 oktober 2017
Aan de leden van Water Natuurlijk Fryslân, Op vrijdagmiddag 27 oktober a.s. (15.30 -18.00 uur) houden we onze komende Algemene Ledenvergadering. Eerder ontving u een aankondiging, hierbij sturen we u het programma en de vergaderstukken voor de bijeenkomst. De bijeenkomst vindt plaats vanuit het Kweldercentrum Noarderleech, te Hallum. concept Jaarrekening WNF 2016 concept jaarverslag 2016 regiobestuur Water Natuurljk Fryslân … Lees "Algemene ledenvergadering 27 oktober" verder

Aan de leden van Water Natuurlijk Fryslân,

Op vrijdagmiddag 27 oktober a.s. (15.30 -18.00 uur) houden we onze komende Algemene Ledenvergadering. Eerder ontving u een aankondiging, hierbij sturen we u het programma en de vergaderstukken voor de bijeenkomst. De bijeenkomst vindt plaats vanuit het Kweldercentrum Noarderleech, te Hallum.

concept Jaarrekening WNF 2016
concept jaarverslag 2016 regiobestuur Water Natuurljk Fryslân
concept Verslag ALV WN Fryslân 22 nov 2016
Positionering Water Natuurlijk – kort

We combineren de ALV met een bezoek aan Project Vijfhuizen. Na een (kort) huishoudelijk deel is er uitgebreid aandacht voor Project Vijfhuizen. Dit project gaat over de bouw van een gemaal in de zeedijk en de inrichting van het buitendijkse kweldergebied bij Hallum. Door het gemaal ontstaat buitendijks een kweldergebied met een geleidelijke overgang van zoet naar zout water. Dit is goed voor de natuurontwikkeling in het kwelderlandschap en voor de migratie van trekvissen.

Het programma van de bijeenkomst vindt u hier: uitnodiging ALV WNF 27 oktober 2017.

Graag nodigen we de leden van Water Natuurlijk Fryslân uit hierbij aanwezig te zijn, maar ook andere belangstellenden zijn van harte welkom!

Graag tot ziens op de 27e!

Bestuur en fractie Water Natuurlijk Fryslân

ALV Klimaatparaplu

8 mei 2017
24 Mei is het weer tijd voor een ALV. Deze editie in het thema van klimaatverandering. De pdf van de uitnodiging vind u hier: ALV WNF 24 mei 2017 Hopelijk tot dan!

24 Mei is het weer tijd voor een ALV. Deze editie in het thema van klimaatverandering.

De pdf van de uitnodiging vind u hier: ALV WNF 24 mei 2017

Hopelijk tot dan!

Met een Virtual Reality bril door het Woudagemaal

14 januari 2017
Week 2 was een bijzondere waterschapsweek, naast dat de bestuurders weer op een paar nieuwjaarsborrels hun gezichten mochten laten zien, werd deze week door Jet Bussemaker de nieuwe beleving van ons UNESCO werelderfgoed geopend. Het Woudagemaal heeft virtual reality brillen gekregen, waardoor je altijd het gemaal kunt beleven alsof de machines draaien. Het Woudagemaal is … Lees "Met een Virtual Reality bril door het Woudagemaal" verder

Week 2 was een bijzondere waterschapsweek, naast dat de bestuurders weer op een paar nieuwjaarsborrels hun gezichten mochten laten zien, werd deze week door Jet Bussemaker de nieuwe beleving van ons UNESCO werelderfgoed geopend. Het Woudagemaal heeft virtual reality brillen gekregen, waardoor je altijd het gemaal kunt beleven alsof de machines draaien.

Het Woudagemaal is het enige nog werkende stoomgemaal in deze grote in de wereld. Ook heeft het waterschap een tijd terug meegekregen dat we meer moeten doen met waterbewustzijn. Het OESO rapport (https://www.rijksoverheid.nl/ministeries/ministerie-van-infrastructuur-en-milieu/documenten/rapporten/2014/03/17/oecd-studies-on-water-water-governance-in-the-netherlands-fit-for-the-future) schreef dat het waterschap er zo goed in slaagt haar taken te vervullen dat de belastingaanslag het enige moment is waarop ingezeten beseffen dat er een waterschap is.

Dat is natuurlijk zorgwekkend, we leven onder in ons Deltalandje onder de zeespiegel wat ook zeker voor een groot gedeelte van ons beheergebied geldt. Of dit ook voor u geldt, checkt u via: https://www.overstroomik.nl/ . Daarom heeft het waterschap besloten in te zetten op waterbewustzijn, een onderwerp wat vaak terugkomt in onze betogen. We vinden het daarom belangrijk dat we met virtual reality aan de slag gaan.

Een mooie bijkomstigheid is dat het nu (ja nu!) hoogtij is. Gisteren kregen de bestuurders op de mail dat er sprake is van een noordwesterstorm in combinatie met springtij, een verhoogde waterstand van de Waddenzee. Bij Haringen werd 3.10m NAP +. Daarbij is het Woudagemaal aangezet om het bedienende personeel op te leiden in de praktijk! Komt dat zien!

Belangstellenden zijn welkom van zaterdag 14 tot en met maandag 16 januari tussen 10.00 en 17.00 uur.

Fractievoorzitter Tieneke Clevering

Green Drinks

1 december 2016
Fryslân heeft de meeste energie coöperaties van Nederland: ongeveer 50. Dat is prachtig, omdat zij van groot belang zijn voor de noodzakelijke energietransitie. Deze groei van initiatieven leidt er toe dat gemeenten een andere rol krijgen: meer faciliteren in plaats van controleren. Uit het onderzoek van onze fractievoorzitter Tieneke Clevering blijkt dat er een mismatch is … Lees "Green Drinks" verder

Fryslân heeft de meeste energie coöperaties van Nederland: ongeveer 50. Dat is prachtig, omdat zij van groot belang zijn voor de noodzakelijke energietransitie. Deze groei van initiatieven leidt er toe dat gemeenten een andere rol krijgen: meer faciliteren in plaats van controleren.

Uit het onderzoek van onze fractievoorzitter Tieneke Clevering blijkt dat er een mismatch is tussen het ondersteuningsaanbod vanuit gemeenten en de vraag vanuit lokale energie initiatieven. Tijdens de Green Drinks zal zij hier verder op ingaan. Vooraf vertelt dr. Carina Wiekens van de Hanze Hogeschool over de positie van lokale energie initiatieven in de transitie naar een duurzame energievoorziening. Wethouder Houkje Rijpstra trapt Green Drinks af en gaat in op de visie van de gemeenten en met name die van Tytsjerksteradiel.

Lijkt het jou interessant om Green Drinks bij te wonen? Meld je dan aan via m.antoine@friesemilieufederatie.nl.

15111011_1249680515052053_3006824785129367978_o

Algemene Ledenvergadering

17 november 2016
Aan de leden van Water Natuurlijk Fryslân, Hierbij hebben wij als bestuur het genoegen u uit te nodigen voor het bijwonen van de Algemene Ledenvergadering op dinsdag 22 november a.s. De vergadering wordt gehouden in het Oranje Hotel Leeuwarden (Stationsweg 4, recht tegenover het station). We beginnen om 20.00. De zaal is open vanaf half … Lees "Algemene Ledenvergadering" verder

Aan de leden van Water Natuurlijk Fryslân,

Hierbij hebben wij als bestuur het genoegen u uit te nodigen voor het bijwonen van de Algemene Ledenvergadering op dinsdag 22 november a.s.

De vergadering wordt gehouden in het Oranje Hotel Leeuwarden (Stationsweg 4, recht tegenover het station).

We beginnen om 20.00. De zaal is open vanaf half 8.

U vindt een PDF met de details hier: uitnodiging-alv-wnf-22-11-2016

Algemene Leden Vergadering

2 november 2016
Beste leden, achterbanorganisaties en geïnteresseerde, Dinsdag 22 november aanstaande houdt Water Natuurlijk Fryslan weer een Algemene Leden Vergadering. Verdere informatie volgt nog, maar we vragen jullie al wel om de avond vrij te houden. Wees welkom.

Beste leden, achterbanorganisaties en geïnteresseerde,

Dinsdag 22 november aanstaande houdt Water Natuurlijk Fryslan weer een Algemene Leden Vergadering.

Verdere informatie volgt nog, maar we vragen jullie al wel om de avond vrij te houden.

Wees welkom.

12