Uitnodiging excursie De boer op

22 mei 2016
Een mooie wandeling langs de Kleine Beerze, een rondleiding op de boerderij, een lekkere lunch en een goed gesprek. Hans Huijbers, voorzitter van de ZLTO en Martijn Tholen, bestuurslid bij waterschap De Dommel namens de ZLTO, hebben Water Natuurlijk Brabant uitgenodigd voor een bezoek aan hun bedrijven en een gesprek over hoe de belangen van … Continue reading "Uitnodiging excursie De boer op"

hoeve nachtegaal

Een mooie wandeling langs de Kleine Beerze, een rondleiding op de boerderij, een lekkere lunch en een goed gesprek. Hans Huijbers, voorzitter van de ZLTO en Martijn Tholen, bestuurslid bij waterschap De Dommel namens de ZLTO, hebben Water Natuurlijk Brabant uitgenodigd voor een bezoek aan hun bedrijven en een gesprek over hoe de belangen van natuur en landbouw met elkaar in balans kunnen worden gebracht. Waterschappen hebben dagelijks met dit vraagstuk te maken. Natuurgebieden in Brabant worden bedreigd door verdroging en hebben meer water nodig. Maar als het waterschap het waterpeil op wil zetten vreest de landbouw natschade aan de gewassen. ZLTO ziet kansen om het probleem op te lossen en heeft het Deltaplan Agrarisch Waterbeheer opgesteld. De boeren gaan in dit plan aan de slag met het verbeteren van de waterkwaliteit en houden water vast op hun bedrijven. Bent u ook benieuwd hoe dat werkt? Kom dan mee de boer op!

Datum: Zaterdag 4 juni 2016 van 10.00 uur tot 15.30 uur
Locatie: Hoeve de Nachtegaal, Merenweg 1B in Wintelre
Genodigden: Leden van Water Natuurlijk Brabant

Programma
10.00 uur Ontvangst met koffie/thee/lekkers bij Hoeve de Nachtegaal, Merenweg 1B in Wintelre. Gesprek met Hans Huijbers en Martijn Tholen, ZLTO
11.30 uur Bezoek aan boerderij van Martijn Tholen in Vessem. Onder andere toelichting op peilgestuurde drainage en wat dit kan betekenen voor de waterhuishouding op het bedrijf
13.00 uur Lunch
14.00 uur Wandeling langs de Kleine Beerze. Toelichting op de ins en outs van het herstel van deze beek door Jacques Hendriks, lid van het Dagelijks bestuur van Waterschap De Dommel namens Water Natuurlijk.
15.30 uur Einde programma

Tijdens de excursie heeft u volop ruimte om vragen, ervaringen en ideeën met elkaar te delen. Er is plaats voor maximaal 25 personen, dus ‘wie het eerst komt, eerst maalt’. Als u op 4 juni aanwezig wilt zijn ontvang ik graag uw aanmelding op sdezoeten@aaenmaas.nl

Met vriendelijke groet,

Namens het regiobestuur van Water Natuurlijk Brabant,

Suzanne de Zoeten Tel: 06-83084600

ExcursieAgrarisch waterbeheer op 4 juni van 10.00 -14.30 uur op

22 maart 2016
Wandeling in Vessem, exact programma volgt. Aanmelden via: sdezoeten@aaenmaas.nl

Wandeling in Vessem, exact programma volgt. Aanmelden via: sdezoeten@aaenmaas.nl

Vooraankondiging kansen: aantrekkelijk stedelijk water op 18 januari

28 december 2015

Kansen voor aantrekkelijk stedelijk water

Op maandagavond 18 januari 2016 is er voor alle leden van Water Natuurlijk Brabant een bijeenkomst over ‘stedelijk water’. Vanuit Water Natuurlijk denken we dat er veel kansen zijn om het water in de stad in goede banen te leiden en tegelijkertijd de stad aantrekkelijker te maken. Stedelijk Water is één van de speerpunten van Water Natuurlijk en we willen kijken hoe we, met uw hulp, de kansen kunnen benutten.

Ik nodig u dan ook graag uit om deze datum vast in uw agenda te zetten. De avond vindt plaats in ’s-Hertogenbosch, op loopafstand van het station en introducees zijn welkom. De uitnodiging met nadere informatie volgt na de Kerst.

Met vriendelijke groet,

Suzanne de Zoeten
Bestuurssecretaris Water Natuurlijk Brabant
Tel: 06-83084600

(LET OP! Deze bijeenkomst komt in de plaats van het Dommelaaroverleg voor de leden van Water Natuurlijk De Dommel)