Water Natuurlijk is de groene waterschapspartij die opgericht is door natuur-, recreatie- en milieuorganisaties en pal staat voor klimaat, natuur, duurzaamheid en gezondheid. Daarom wordt Water Natuurlijk ook actief gesteund door o.a. GroenLinks en D66, die daarom niet met een eigen lijst meedoen in de waterschappen.

Water Natuurlijk vindt het cruciaal om klimaatverandering tegen te gaan, onze steden klimaatbestendig te maken, landschap en natuur te beschermen, biodiversiteit te verhogen en ons water schoon en gezond te maken. Voor mens, dier en milieu. Voor nu, maar ook voor een duurzame toekomst. Het waterschap kan op al deze dingen het verschil maken!

In maart 2023 zijn er weer waterschapsverkiezingen. Dit is dus het moment om actief te worden voor het waterschap. Heb je interesse? Dan raden we je de volgende stappen aan:

  • Stuur een mailtje met je contactgegevens aan: agv@waternatuurlijk.nl Een van de huidige fractieleden neemt dan contact met je op voor een kennismaking.
  • Meld je zsm aan als lid van Water Natuurlijk. Om je straks formeel kandidaat te kunnen stellen moet je minimaal 3 maanden lid zijn van Water Natuurlijk (minimum contributie is 25 euro): https://www.waternatuurlijk.nl/leden/word-lid/
  • Geef je op voor de gratis cursus ‘Actief voor het Waterschap’ die gegeven wordt door ProDemos en aangeboden wordt door het Waterschap Amstel Gooi en Vecht. Het betreft die bijeenkomsten op 18 mei, 2 juni en 15 juni. Aanmelden kan hier: https://www.agv.nl/nieuws/2022/maart/gratis-cursus-actief-voor-het-waterschap/
  • Hou onze site in de gaten voor meer informatie over de formele kandidaatstelling.

Waterschappen zijn misschien niet de meest bekende bestuurslaag van Nederland, maar wel een hele belangrijke. Het waterschap gaat allang niet meer alleen over de traditionele kerntaken van schoon water, voldoende water en veilig water. Maar water speelt in veel maatschappelijke opgaven een cruciale rol, denk bijvoorbeeld aan klimaatadaptatie, biodiversiteitsherstel, energietransitie, circulaire economie en duurzame landbouw. De politieke keuzes in het waterschap zijn bepalend voor de duurzame toekomst van Nederland. Juist daarom is het van groot belang dat het waterschapsbestuur verder groen kleurt! Wil je ons steunen? Word dan lid!

 

Werkgebied Waterschap Amstel Gooi en Vecht

Hieronder zie je het werkgebied van Amstel Gooi en Vecht. Voor meer informatie over het waterschap Amstel Gooi en Vecht zie

www.agv.nl

.

Doe je mee?

Heb je hart voor de natuur en landschap? Wil je eraan mee werken hoe we de toekomst . . .

meedoen