Actueel

Persbericht waterschapspartij Water Natuurlijk

Water Natuurlijk, de groenste waterschapspartij van Nederland, heeft afgelopen zaterdag 22 september op de Algemene Ledenvergadering Bart Jan Krouwel unaniem gekozen tot nieuwe voorzitter. Daarmee is in de aanloop naar de waterschapsverkiezingen van maart 2019 een waardige opvolger gevonden voor groene waterschapper John Steegh die het voorzitterschap de laatste vijf jaar succesvol vervulde. Bart Jan Krouwel heeft een enorme staat van dienst als voorvechter van een duurzame wereld.

 

Zo was Krouwel mede-oprichter en eerste directeur van Triodos, een van de duurzaamste banken ter wereld, en later directeur maatschappelijk verantwoord ondernemen bij de Rabobank. Ook was hij voorzitter van EPE (European Partners for the Environment), bestuurslid van de ECNC (European Centre for Nature Conservation) en lid van de Raad van Advies van Wageningen Universiteit en Alterra. Krouwel was onder meer ook voorzitter van de kerngroep van de Taskforce Voedselvertrouwen die na de paardenvleesaffaire werd ingesteld, en van de Werkgroep Versterking Zelfregulering Eierketen (WVZE) na de Fipronil-affaire. Na zijn arbeidzame leven vervult Krouwel nog enkele bestuursfuncties maar is hij als zoon van een fruitteler vooral ook graag als hobbyboer actief tussen de dieren, groente en fruit op zijn eigen 3 hectare grond in Didam.

Op de ledenvergadering is ook Peter Snoeren unaniem tot bestuurslid gekozen. Snoeren was wethouder voor D66 en GroenLinks tegelijk in zijn woonplaats Nieuwegein. Snoeren is van huis uit verkeerskundige en werkte behalve in Nederland aan duurzaamheid en verkeersveiligheid in westelijk Afrika.

In april van dit jaar waren al twee nieuwe bestuursleden gekozen, eveneens unaniem: Dave van Balkom uit Schagen, net klaar met een studie land- en watermanagement en actief betrokken bij de sportvisserij, en Veerle Slegers uit Tilburg, voormalig provinciaal en lokaal parlementariër en nu adviseur landbouw en onderwijs bij de provincie Brabant. Zij schoven aan bij zittende bestuursleden Robert Linnekamp, adviseur maatschappelijke vraagstukken en voormalig wethouder voor GroenLinks in Zaanstad, en Bart Vink, voormalig D66-raadslid in Amsterdam, werkzaam op het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat en hbo-docent ruimtelijke ordening.

Met Bart Jan Krouwel als nieuw boegbeeld en een vernieuwd bestuur denkt Water Natuurlijk grote kans te maken om nog sterker en groter uit de aanstaande waterschapsverkiezingen te komen. Doel is om in de besturen van de waterschappen op te komen voor schoon, veilig, gezond en betaalbaar water, en om de belangen van natuur, milieu, landschap en recreatie nog beter te kunnen beschermen.

Tilburg, 23 september 2018

Het landelijk  bestuur van Water Natuurlijk. vlnr: Bart Vink, Peter Snoeren, Bart Jan Krouwel, Veerle Slegers, Robert Linnekamp, Dave van Balkum.