Uitnodiging Natuurwerkdag De Moeren

1 november 2018
Water Natuurlijk Brabantse Delta is na de zomer met een flink vernieuwde club. Tijd om elkaar beter te leren kennen! Zeker nu we met elkaar in aanloop zijn naar nieuwe waterschapsverkiezingen volgend jaar maart. Elkaar leren kennen gaat altijd het beste door samen iets te doen. Daarom nodigen we jullie uit om op zaterdag 3 november, … Continue reading "Uitnodiging Natuurwerkdag De Moeren"

Water Natuurlijk Brabantse Delta is na de zomer met een flink vernieuwde club. Tijd om elkaar beter te leren kennen! Zeker nu we met elkaar in aanloop zijn naar nieuwe waterschapsverkiezingen volgend jaar maart. Elkaar leren kennen gaat altijd het beste door samen iets te doen. Daarom nodigen we jullie uit om op zaterdag 3 november, de nationale natuurwerkdag, met ons te komen meewerken op Landgoed De Moeren. Daar gaan we met een flinke groep aan de slag om het onderhoud van een heidegebied aan te pakken.  Let op, er is voor iedereen wel iets te doen; of je nou handig bent, of juist twee linkerhanden hebt, of je sterk bent of niet, maakt niet uit.

We gaan lekker aan de slag, in ons eigen tempo en drinken koffie/thee met elkaar en kunnen genieten van een kop soep na afloop. We maken gebruik van de werkschuur van het landgoed en kunnen daar ook prima onze eigen WN-hoek inrichten voor lunch en nazit.En als het even wil, komt de beheerder nog het e.e.a. vertellen over allerlei water-/natuurmaatregelen.

Het gebied is eigendom van de familie ter Kuile en ligt tussen de Turfvaart en de Bijloop waar dit jaar door Brabantse Delta, Natuurmonumenten en Brabants Landschap een groot natuur herontwikkelingsproject is afgerond; met Natte Natuurparel, een aantal vernieuwde vennen, verbeterde afwatering, enz.        Wij gaan het landgoed helpen met het onderhoud op de Tachtig Bunder, een heideveld, waar we jonge boompjes gaan verwijderen.

Werkzaamheden

Op de heide gaan we opslag van berkenboompjes en grove den verwijderen. Verder kunnen we een stukje heide plaggen om de zonnedauw meer kans te geven zich verder uit te breiden.

Kledingtips

Zelf graag laarzen, of in ieder geval stevig schoeisel en werkhandschoenen meenemen.

Tijd/datum

Zaterdag 3 november om 09:00 verzamelen aan de Moersebaan 2 te Zundert. We werken tot 12:00. Met nazit en nadere kennismaking Water Natuurlijk tot 13.00 u in de werkschuur.

Locatie/verzamelpunt

Moersebaan 2 te Zundert

Koffie, thee, lunch

Koffie/thee is aanwezig. Voor een kop soep wordt gezorgd. Lunch zelf meenemen.

Klik hier voor meer info

Graag aanmelden bij Wieke Bonthuis, E: w.bonthuis@kpnplanet.nl (Water Natuurlijk heeft afspraken gemaakt met de beheerder ter plekke).

We hopen velen zaterdag 3 november te mogen begroeten!

Uitnodiging excursie De boer op

22 mei 2016
Een mooie wandeling langs de Kleine Beerze, een rondleiding op de boerderij, een lekkere lunch en een goed gesprek. Hans Huijbers, voorzitter van de ZLTO en Martijn Tholen, bestuurslid bij waterschap De Dommel namens de ZLTO, hebben Water Natuurlijk Brabant uitgenodigd voor een bezoek aan hun bedrijven en een gesprek over hoe de belangen van … Continue reading "Uitnodiging excursie De boer op"

hoeve nachtegaal

Een mooie wandeling langs de Kleine Beerze, een rondleiding op de boerderij, een lekkere lunch en een goed gesprek. Hans Huijbers, voorzitter van de ZLTO en Martijn Tholen, bestuurslid bij waterschap De Dommel namens de ZLTO, hebben Water Natuurlijk Brabant uitgenodigd voor een bezoek aan hun bedrijven en een gesprek over hoe de belangen van natuur en landbouw met elkaar in balans kunnen worden gebracht. Waterschappen hebben dagelijks met dit vraagstuk te maken. Natuurgebieden in Brabant worden bedreigd door verdroging en hebben meer water nodig. Maar als het waterschap het waterpeil op wil zetten vreest de landbouw natschade aan de gewassen. ZLTO ziet kansen om het probleem op te lossen en heeft het Deltaplan Agrarisch Waterbeheer opgesteld. De boeren gaan in dit plan aan de slag met het verbeteren van de waterkwaliteit en houden water vast op hun bedrijven. Bent u ook benieuwd hoe dat werkt? Kom dan mee de boer op!

Datum: Zaterdag 4 juni 2016 van 10.00 uur tot 15.30 uur
Locatie: Hoeve de Nachtegaal, Merenweg 1B in Wintelre
Genodigden: Leden van Water Natuurlijk Brabant

Programma
10.00 uur Ontvangst met koffie/thee/lekkers bij Hoeve de Nachtegaal, Merenweg 1B in Wintelre. Gesprek met Hans Huijbers en Martijn Tholen, ZLTO
11.30 uur Bezoek aan boerderij van Martijn Tholen in Vessem. Onder andere toelichting op peilgestuurde drainage en wat dit kan betekenen voor de waterhuishouding op het bedrijf
13.00 uur Lunch
14.00 uur Wandeling langs de Kleine Beerze. Toelichting op de ins en outs van het herstel van deze beek door Jacques Hendriks, lid van het Dagelijks bestuur van Waterschap De Dommel namens Water Natuurlijk.
15.30 uur Einde programma

Tijdens de excursie heeft u volop ruimte om vragen, ervaringen en ideeën met elkaar te delen. Er is plaats voor maximaal 25 personen, dus ‘wie het eerst komt, eerst maalt’. Als u op 4 juni aanwezig wilt zijn ontvang ik graag uw aanmelding op sdezoeten@aaenmaas.nl

Met vriendelijke groet,

Namens het regiobestuur van Water Natuurlijk Brabant,

Suzanne de Zoeten Tel: 06-83084600

ExcursieAgrarisch waterbeheer op 4 juni van 10.00 -14.30 uur op

22 maart 2016
Wandeling in Vessem, exact programma volgt. Aanmelden via: sdezoeten@aaenmaas.nl

Wandeling in Vessem, exact programma volgt. Aanmelden via: sdezoeten@aaenmaas.nl

Vooraankondiging kansen: aantrekkelijk stedelijk water op 18 januari

28 december 2015

Kansen voor aantrekkelijk stedelijk water

Op maandagavond 18 januari 2016 is er voor alle leden van Water Natuurlijk Brabant een bijeenkomst over ‘stedelijk water’. Vanuit Water Natuurlijk denken we dat er veel kansen zijn om het water in de stad in goede banen te leiden en tegelijkertijd de stad aantrekkelijker te maken. Stedelijk Water is één van de speerpunten van Water Natuurlijk en we willen kijken hoe we, met uw hulp, de kansen kunnen benutten.

Ik nodig u dan ook graag uit om deze datum vast in uw agenda te zetten. De avond vindt plaats in ’s-Hertogenbosch, op loopafstand van het station en introducees zijn welkom. De uitnodiging met nadere informatie volgt na de Kerst.

Met vriendelijke groet,

Suzanne de Zoeten
Bestuurssecretaris Water Natuurlijk Brabant
Tel: 06-83084600

(LET OP! Deze bijeenkomst komt in de plaats van het Dommelaaroverleg voor de leden van Water Natuurlijk De Dommel)

Open dag rioolwaterzuivering Nieuwveer Breda

9 maart 2015
Water Natuurlijk zet zich in voor schoon, veilig, gezond en betaalbaar water. Maar: schoon water, hoe gaat dat nu eigenlijk in zijn werk? Wilt u eens met eigen ogen bekijken hoe het zuiveren van water in zijn werk gaat? U bent op zaterdag 14 maart van harte welkom om dit te aanschouwen tijdens de Open Dag van … Continue reading "Open dag rioolwaterzuivering Nieuwveer Breda"

Water Natuurlijk zet zich in voor schoon, veilig, gezond en betaalbaar water. Maar: schoon water, hoe gaat dat nu eigenlijk in zijn werk?

Wilt u eens met eigen ogen bekijken hoe het zuiveren van water in zijn werk gaat? U bent op zaterdag 14 maart van harte welkom om dit te aanschouwen tijdens de Open Dag van Waterschap Brabantse Delta.

Deze Open Dag vindt plaats op de rioolwaterzuivering Nieuwveer in Breda. De open dag is geschikt voor jong en oud met leuke activiteiten, verkiezingsinformatie en verrassende rondleidingen. Hoor en zie hoe het waterschap het vieze rioolwater zuivert. En wat doet een muskusrattenvanger? We laten zien wat er met de aanstaande waterschapsverkiezingen te kiezen valt. En wie kunnen dat beter vertellen dan de lijsttrekkers van de politieke partijen? Ook zij zijn aanwezig.

Kortom, een leuk en educatief dagje uit voor jong en oud, u bent van harte welkom!

Open Dag rioolwaterzuivering Nieuwveer

Locatie: Biezenstraat 7, 4823 ZJ Breda
Datum: zaterdag 14 maart
Tijd: 10.00-16.00 uur