8 maart 2019

Vrijdag 8 maart is het internationale vrouwendag! Water Natuurlijk gaat voor een divers waterschapsbestuur.

Bij Water Natuurlijk De Dommel is de helft van de eerste 10 kandidaten vrouw. Van de in totaal 45 kandidaten voor Water Natuurlijk De Dommel is 38% vrouw.

Bij Waterschap Brabantse Delta staan 4 vrouwen in de top 10 van de kandidatenlijst. De totale kandidatenlijst van WN Brabantse Delta bestaat ook voor 38% uit vrouwen. Bij VVD is dit 23%, CDA 15%, Ons Water 15% en WB Waterbreed 19%.

Landelijke man-/vrouwverdeling per partij
Man-/vrouwverdeling van alle verkiesbare kandidaten per waterschap.

Water Natuurlijk Brabantse Delta op campagne voor 20 maart

5 maart 2019

Tot aan de waterschapsverkiezingen van 20 maart organiseert Water Natuurlijk Brabantse Delta samen met diverse organisaties een aantal mooie evenementen. Mis het niet!

En op 20 maart: Stem Water Natuurlijk Lijst 5

 

Water Board Elections

4 maart 2019

The Netherlands has 21 water boards. They levy taxes. Taxpayers are able to decide what that money is spent on bij electing representatives. Anyone living in the Netherlands with a valid residence permit can vote. Click here for more information.

19 maart: Stappen met Water Natuurlijk, D66, JD en Dwars

2 maart 2019

Op deze prachtige dag, de dag voor de verkiezingen gaan wij graag het gesprek aan met studenten in Breda. Met een mooie club trekken we erop uit en proberen, zeker met een biertje in de hand, uit te leggen hoe belangrijk schoon water is!

We starten om 21.00 uur en ergens rond 3.00 uur sluiten we af…

Laat weten dat je komt via Facebook van Water Natuurlijk.

19 maart: Minisymposium en debat: Waterschapsverkiezingen en duurzaamheid

Een minisymposium georganiseerd vanuit het GreenOffice Avans en Water Natuurlijk. In het kader van duurzaamheid en de waterschapsverkiezingen van 20 maart. 16.00 uur: Opening door Dijkgraaf Brabantse Delta. 16.10 uur-16.55 uur: Boswachter, boer en bedrijfsleven aan het woord. Daarna volgt het debat met alle 10 de waterschapspartijen van waterschap Brabantse Delta. Laat weten dat je … Continue reading "19 maart: Minisymposium en debat: Waterschapsverkiezingen en duurzaamheid"

Een minisymposium georganiseerd vanuit het GreenOffice Avans en Water Natuurlijk. In het kader van duurzaamheid en de waterschapsverkiezingen van 20 maart.

16.00 uur: Opening door Dijkgraaf Brabantse Delta.
16.10 uur-16.55 uur: Boswachter, boer en bedrijfsleven aan het woord.

Daarna volgt het debat met alle 10 de waterschapspartijen van waterschap Brabantse Delta.

Laat weten dat je komt via Facebook.

17 maart: Open dag Rioolwaterzuivering Nieuwveer Breda


Waterschapspartijen presenteren zich tijdens een open dag op de rioolwaterzuiveringsinstallatie (RWZI) Nieuwveer in Breda.

Meer weten? Kijk op Facebook.

16 maart: Dijk- en Wijkwandeling Slikpolder Geertruidenberg


Vanaf 13.00 uur: Ontvangst met koffie/thee op Scheepswerf Nieuwenhuijsen door eigenaar Tiny Nieuwenhuijsen en door bedrijfsleider Ronald van Wanroij.

Rondkijken en verhalen over de oude scheepswerf en aanliggende Slikpolder. Een gebied waar veel te vertellen is over de voorgenomen natuurontwikkeling.

Om 14.00 uur gaan we voor een Dijk- en Wijkwandeling op pad om onder leiding van gidsen Ankie, Arjen en Ferdi de Slikpolder en het gebied er omheen te bekijken.

Locatie: Scheepswerf Nieuwenhuisen, Rivierkade 1, Geertruidenberg

Meld je aan via Facebook.

11 maart: Klimaatcafe: Water-Natuur, Roosendaal


Op initiatief van Water Natuurlijk, D66 en GL Roosendaal vindt op 11 maart in het Milieu Educatie Centrum (MEC) Roosendaal het klimaatcafe plaats. Tijdens deze bijeenkomst gaat een aantal sprekers met de bezoekers in debat over de gevolgen van de klimaatverandering in en om Roosendaal.

Naast Wethouder Raaijmakers van de gemeente Roosendaal laten Piet van Oeffelen van Staatsbosbeheer en Wieke Bonthuis van Water Natuurlijk hun licht schijnen op de klimaatverandering en de gevolgen voor de natuur in en om Roosendaal. Aansluitend volgt een debat en gesprek met de zaal.

De avond in het Roosendaalse MEC  start om 20.00 uur. Inloop vanaf 19.45 uur. Rond 22.00 uur wordt de avond afgesloten.

Meld je aan via Facebook

Locatie: MEC Roosendaal, Dennescheerderdreef 11 in Roosendaal
(let op; beperkte parkeermogelijkheden, parkeren kan makkelijker bij Brasserie Lodge Visdonk, Rozenvendreef 2. Vanaf daar is het 5 minuten lopen naar het MEC).

10 maart: Wandeling op de grens van Markiezaat en Brabantse Wal


Een gezellige wandeling vanaf Hildernisse, Kraaijenberg, dal van de Molenbeek. Vooraf een kopje koffie. Achteraf een kop soep.

Foto: Henk Goossens

In de marge van de wandeling praten we ook over het waterschap en over Water Natuurlijk.

10 maart
Locatie: Hoeve Hildernisse, Hildernisse 1, Bergen op Zoom

Laat weten dat je komt via Facebook

 

 

9 maart: Wandelen op de Rith met Water Natuurlijk, Effen


Op deze zaterdagochtend nodig ik ieder die zin heeft uit om langs de prachtige bijloop en de wonderschone (monumentale) turfvaart te gaan wandelen. We zullen langs onze ronde een stop maken bij een boerderij welke duurzaamheid en biodiversiteit hoog in het vaandel hebben staan.

9 maart:
Om 9:30 beginnen we met de wandeling en om 11:30 sluiten we weer bij mij thuis af met wat koffie en thee en wat lekkere koeken.

Adres: Rithsestraat 192, Breda

Tot dan! Groeten Bart Lauwen

Meld je aan via Facebook

12345