Uitnodiging: Hoe is het eigenlijk met… de waterkwaliteit?

24 februari 2015
Wat heeft Water Natuurlijk gedaan voor schoon en gezond water? Lezing op 2 maart met Ingrid ter Woorst

Oftewel: wat heeft Water Natuurlijk de afgelopen jaren gedaan voor schoon en gezond water?

Ingrid ter Woorst geeft op maandag 2 maart in een lezing antwoord op de vraag: “Wat heeft Water Natuurlijk de afgelopen jaren in het Hoogheemraadschap gedaan?”.

Foto Ingrid ter Woorst

De lezing gaat over de aanleg van waternatuur, vismigratiemaatregelen, zwemwater en de aanpak van vervuiling (o.a. bestrijdingsmiddelen). Maar ook over het polderlandschap van de Bergboezem Berkel; hoe door slim samen te werken en hoe innovatie kosten zijn bespaard! Ingrid ter Woorst is hoogheemraad voor Water Natuurlijk voor de portefeuille waterkwaliteit.

Natuur- en milieuorganisaties
Deze avond wordt georganiseerd door de KNNV afdeling Delfland, de Vogelwacht Delft, Vereniging Natuur en Milieu Pijnacker en Milieudefensie Delft. Bij de vorige verkiezingen hebben deze organisaties de kiezers opgeroepen om op Water Natuurlijk te stemmen, dat is ook massaal gebeurd. Op dit moment zijn deze organisaties nieuwsgierig wat de resultaten zijn van deze stemmen, en… wat de plannen zijn voor de toekomst. Ook is er gelegenheid om jouw ideeën mee te geven!

Lezing van 20:00 tot 21:30 uur in het gebouw van het Hoogheemraadschap, Phoenixstraat 32, Delft. De toegang is gratis.

Lees hier het verslag dat de KNNV maakte van deze lezing.

Op 18 maart vindt de gecombineerde verkiezingen plaats voor het Hoogheemraadschap
van Delfland en de Provinciale Staten.

Open dag Delfland op 24 mei

20 mei 2014
Op zaterdag 24 mei 2014 is er een open dag van Hoogeheemraadschap Delfland in verband met het 725-jarig bestaan. Enthousiaste medewerkers gunnen je een blik achter de schermen. Je komt op plekken waar normaal gesproken alleen de ‘schatbewaarders’ mogen komen. Je kunt meewandelen in de duinen om vogels te kijken, het afvalwater volgen of ervaren … Continue reading "Open dag Delfland op 24 mei"

Op zaterdag 24 mei 2014 is er een open dag van Hoogeheemraadschap Delfland in verband met het 725-jarig bestaan. Enthousiaste medewerkers gunnen je een blik achter de schermen. Je komt op plekken waar normaal gesproken alleen de ‘schatbewaarders’ mogen komen.

Geiten grazen in de Westlandse duinen

Je kunt meewandelen in de duinen om vogels te kijken, het afvalwater volgen of ervaren hoe diep je woont met de NAP-simulator. Kijk voor nog veel meer activiteiten op www.deschattenvandelfland.nl.