Water Natuurlijk is de landelijke waterschapspartij die zich inzet voor natuur, landschap en recreatie. Dat doen we bij u in de buurt

Wandeling Water Natuurlijk, loopt u mee?
Zaterdag 23 februari 2019

Kosten? Niets! U krijgt de eerste kop koffie/thee van ons!
Aanmelden? Niet verplicht, mag wel. Bij i.eshuis@hunzeenaas.nl
In het kader van de waterschapsverkiezingen op 20 maart a.s. bieden wij u de volgende drie wandelingen aan in het waterschapsgebied van Hunze en Aa’s.

1. Zuidlaardermeer, duur wandeling ca. 1.5 uur.
Vertrek 10.30 uur vanuit parkeerplaats Paviljoen De Leine. U bezoekt natuurontwikkelingsgebied Leinwijk. We vertellen over het samenspel van natuur en water in dit gebied en welke rol het waterschap daar in speelt. Het Zuidlaardermeer is onderdeel van het Hunzedal. Beekherstel, waterberging, inrichting moerasgebieden, vismigratie en de aanleg van oeverrietlanden voor schoon water en voor de roerdomp komen aan bod. Geniet van het uitzicht op de uitkijktoren en van de planten en dieren die we onderweg tegenkomen. Ervaar wat Water Natuurlijk voor water en natuur kan betekenen.
Na afloop biedt Water Natuurlijk u een kopje koffie aan in De Leine. Neem voor de wandeling stevige wandelschoenen of laarzen mee.
Begeleiding: Marieke Creemer en Barbara Snabilie. Kandidaten lijst Water Natuurlijk

2. Dal van de Ruiten Aa, duur van de wandeling ca. 2 uur.
Vertrek is om 10.30 uur parkeerplaats Eemboerveldweg, Smeerling. Vanaf de parkeerplaats wandelen we via het Eemboerveld naar het Metbroekbos. Onderweg passeren we “nieuwe natuur” en wandelen we door een oud eiken- en beukenbos, naar een stuw, die in de vorige eeuw 60 jaar lang de waterafvoer en waterstanden reguleerde van de gekanaliseerde beek.
Nu mag de beek weer meanderen en slingert de beek van Klazienaveen (Runde) naar de Dollard. Onderweg verandert haar naam in de Westerwoldse Aa.
We passeren de Saksische boerderijen van Smeerling (beschermd dorpsgezicht) om de N368 over te steken. Hier wandelen we langs de Ruiten Aa richting Ter Wupping. We zien steilranden en ervaren de breedte van het beekdal. Hoe kan zo’n kleine beek zo’n groot beekdal hebben uitgesleten?
Langs de andere oever lopen we terug, met onderweg voedselveldjes en wellicht diersporen. Via de onderdoorgang kruisen we de N368, waarna we met een paar minuten lopen weer in Smeerling zijn.
Water Natuurlijk biedt u graag een kopje koffie/thee aan bij Gasterij Natuurlijk Smeerling, om nog even na te praten over dit prachtige gebied. Zorg voor goede waterdichte schoenen of laarzen.
Begeleiding: Geerte van den Wildenberg. Kandidaat lijst Water Natuurlijk

3. Drentse Aa, wandeling van ongeveer 2,5 uur.
Vertrek is om 10.30 uur. De start is bij de carpoolplaats van de N 34 bij Zuidlaren. Goed bereikbaar per bus met lijn 300 naar Emmen en lijn 5 naar Zuidlaren/Annen. Wij lopen van de carpoolplaats naar het Zeegser loopje en vandaar naar Schipborgen. Tijdens de wandeling en de excursie is schoon water en de waterhuishouding van de Drentse Aa ons thema. Wij pauzeren bij cafe/restaurant de Drentse Aa. Van daar lopen wij terug naar de carpoolplaats.
Na afloop bieden wij u graag een kop koffie/thee aan! Zorg voor goede waterdichte schoenen of laarzen.
Begeleiding: Harm Assies en Inge Eshuis, lid en kandidaat Water Natuurlijk

WATER NATUURLIJK IN HUNZE EN AA’S
Water Natuurlijk wordt in het Waterschap Hunze en Aa’s vertegenwoordigd door 4 bestuurders in het algemeen bestuur. Water Natuurlijk is de grootste partij in het waterschapsbestuur van Hunze en Aa’s.

Elke dag weer zetten Water Natuurlijk bestuurders in Hunze en Aa’s zich in voor schoon, veilig, gezond en betaalbaar water. Samen werken we aan een betere leefomgeving voor mens en dier.

Werkgebied Waterschap Hunze en Aa's

Hieronder zie je het werkgebied van Hunze en Aa's. Voor meer informatie over het waterschap Hunze en Aa's zie

www.hunzeenaas.nl

.

Doe je mee?

Heb je hart voor de natuur en landschap? Wil je eraan mee werken hoe we de toekomst . . .

meedoen