Fractie Hunze en Aa’s

De onderstaande bestuursleden van Hunze en Aa’s vertegenwoordigen Water Natuurlijk:

Harm Assies
Algemeen Bestuurslid

In de gemeente Tynaarlo zet ik mij als wethouder voor milieu landschap en landbouw in voor een duurzame wijk in Vries.

Mijn ervaringen met het ontwikkelen van een landschapsontwikkelingsplan wil ik in kunnen zetten voor het waterschap bij de ontwikkeling naar een duurzame landbouw en ook door het leveren van groen-blauwe diensten door de landbouwsector in ons beheergebied.

Derk Nieuwenhuis
Algemeen Bestuurslid

De afgelopen 6 jaar heb ik me als algemeen bestuurder in het waterschap sterk gemaakt voor een duurzamer waterbeheer, zoals het verminderen van de aanvoer van IJsselmeer water. Daardoor verbeter je de waterkwaliteit waar de natuur in het water van profiteert. Dus het gaat om helder water waar waterplanten in kunnen leven en zich een gezond dierenleven kan ontwikkelen. Daar hoort ook een gezonde visstand bij.

Inge Eshuis
Algemeen Bestuurslid

Als raadslid zet ik mij al 12 jaar in voor Assen, zoals het ontwikkelen van de toekomstvisie. Mijn vermogen innovatief en creatief te denken kan ik goed inzetten voor het waterschap. Er moet bijvoorbeeld doorgegaan worden met het herstel van beken en rivieren en om de waterkwaliteit te verbeteren in het gebied van de Drentse Aa. Dat vraagt om slimme oplossingen die samen met de landbouw, het waterschap en het drinkwaterbedrijf moeten worden ontwikkeld.

Mathieu Paapst
Algemeen Bestuurslid
Duurzaamheid in het waterbeheer moet een belangrijk speerpunt zijn. Er zijn geen afvalstoffen meer, maar slechts grondstoffen. Natuurlijke oevers en helder water horen bij een gezond en aantrekkelijk landschap. Preventie van milieuvreemde stoffen die de hormoonhuishouding van waterdieren verstoren is nodig. Duurzaam waterbeheer begint bij de jeugd.
Waterschap Hunze en Aa’s valt onder de regio Noordoost.

Voorzitter van het regiobestuur is Tineke van der Schoor, secretaris en contactpersoon is Martha Buitenkamp.

mail: m.buitenkamp@anantis.nl of telefoon: 06 21578477