Fractie Limburg

De kandidatenlijst voor de verkiezingen voor het nieuwe waterschapsbestuur op 20 maart 2019 vindt u hier.

De onderstaande bestuursleden van Limburg vertegenwoordigen op dit moment Water Natuurlijk:

Joke Kersten
Dagelijks Bestuurslid

Opleiding: Radboud Universiteit: geografie, planologie. Gepromoveerd op achterstandsregio’s in Duitsland en Ierland.
– Ruime politieke en bestuurlijke ervaring als lid van de Tweede Kamer en als burgemeester in verschillende Brabantse en Limburgse gemeenten.

Intensief betrokken bij de eerste aanleg van kades en ruimte voor de rivier in Noord Limburg.
– Diverse voorzitterschappen op terreinen van plattelandsontwikkeling, landinrichting, (groen)  onderwijs, zorg, veiligheid, cultuur en natuur.

Jacqueline Aelen
Algemeen Bestuurslid

Ik woon in Posterholt en ben werkzaam als kaakchirurgassistent in het Laurentius Ziekenhuis in Roermond.
Vanaf 2002 ben ik raadslid en fractievoorzitter in de gemeente Roerdalen. In 2008 is Water Natuurlijk opgericht en maakte ik deel uit van het bestuur. Vanaf 2010 ben ik lid van het Algemeen Bestuur van het Waterschap Roer en Overmaas - Waterschap Limburg. Samen met de geborgde zetels Natuurterreinen proberen we zoveel mogelijk de belangen van natuur en landschap te behartigen. De combinatie Waterschap en gemeenteraad en het netwerk dat ik in de loop der jaren heb opgebouwd geeft mij de mogelijkheid om als volksvertegenwoordiger onze doelen te bereiken. Het feit dat ik dit werk al een aantal jaren doe bewijst dat ik het ook heel leuk vind om te doen en dat ik voor de komende periode weer een van kandidaten ben.

Sjraar Roelofs
Algemeen Bestuurslid

Van 2009 – 2016 dagelijks bestuurslid van het waterschap Peel en Maasvallei. Bestuurlijke ervaring als Raadslid in Maasbree en bestuurslid in het Zuiveringsschap en Waterschap.
-Sterk gemaakt voor de natuurlijke beken en bijgedragen aan diverse Integrale Gebiedsuitwerkingen zoals de Maasgaard, de Maasduinen, Mariapeel en Peelvenen.
-Echt trots op de uitwerking voor het Sarsven en de Banen in Nederweert.
-Betrokken bij tal van herinrichtingsprojecten. Van de Tielebeek in Molenhoek, de Swalm in Swalmen tot Oude Graaf in Weerterbos en nagenoeg alles wat daar tussen ligt, waaronder de Everlosebeek
-veel herinrichtingsplannen zijn daadwerkelijk tot uitvoering gekomen.

Zijn Motto: „Noord en Midden Limburg is de mooiste regio van Nederland en we maken dat nog mooier!

Ruben van Beusekom
Algemeen Bestuurslid

Ik ben 29 jaar en woon in Kerkrade. Na mijn studie ben ik aan de slag gegaan bij een Zuid-Limburgse overheid waar ik mijn passie voor groen, natuur, cultuurhistorie en duurzaamheid als projectmedewerker en beleidsadviseur verder vorm heb  kunnen geven . Sinds 2013 ben ik parttime zelfstandig adviseur en probeer met innovatieve oplossingen een maatschappelijke meerwaarde te creëren door landschappelijke inzet en zo het beheer van natuur en buitengebieden betaalbaar te maken.
Waarbij ik steeds oog heb voor de sociale, ecologische en de economische belangen. In mijn vrije tijd geniet ik van de natuur en wandel ik graag met mijn honden langs de Rode Beek en het stuwmeer de Craneweijer.

 

Het bestuur van Water Natuurlijk regio Limburg:
Voorzitter: Aart Resoort
fam.resoorta-c@hetnet.nl

Secretaris: Chris Biemans
chrisbiemans@home.nl

Penningmeester: Ron De Cock
decockra@gmail.com