Fractie Limburg

De onderstaande bestuursleden van Limburg vertegenwoordigen Water Natuurlijk:

Joke Kersten
Dagelijks Bestuurslid

Opleiding: Radboud Universiteit: geografie, planologie. Gepromoveerd op achterstandsregio’s in Duitsland en Ierland.
– Ruime politieke en bestuurlijke ervaring als lid van de Tweede Kamer en als burgemeester in verschillende Brabantse en Limburgse gemeenten.

Intensief betrokken bij de eerste aanleg van kades en ruimte voor de rivier in Noord Limburg.
– Diverse voorzitterschappen op terreinen van plattelandsontwikkeling, landinrichting, (groen)  onderwijs, zorg, veiligheid, cultuur en natuur.

Jacqueline Aelen
Algemeen Bestuurslid

Ik ben in 1969 geboren,woon in Posterholt en ben werkzaam als kaakchirurg assistent in het Laurentius Ziekenhuis in Roermond. Vanaf 2010 ben ik lid van het Algemeen Bestuur van het Waterschap Roer en Overmaas. Ik ben sinds 2010 lid van de fractie van Water Natuurlijk. Samen met de geborgde zetels van het Bosschap proberen we zoveel mogelijk de belangen van natuur en landschap te behartigen.

Ruben van Beusekom
Algemeen Bestuurslid

Ik ben 29 jaar en woon in Kerkrade. Na mijn studie ben ik aan de slag gegaan bij een Zuid-Limburgse overheid waar ik mijn passie voor groen, natuur, cultuurhistorie en duurzaamheid als projectmedewerker en beleidsadviseur verder vorm heb  kunnen geven . Sinds 2013 ben ik parttime zelfstandig adviseur en probeer met innovatieve oplossingen een maatschappelijke meerwaarde te creëren door landschappelijke inzet en zo het beheer van natuur en buitengebieden betaalbaar te maken.
Waarbij ik steeds oog heb voor de sociale, ecologische en de economische belangen. In mijn vrije tijd geniet ik van de natuur en wandel ik graag met mijn honden langs de Rode Beek en het stuwmeer de Craneweijer.

Sjraar Roelofs
Algemeen Bestuurslid

Van 2009 – 2016 dagelijks bestuurslid van het waterschap Peel en Maasvallei. Bestuurlijke ervaring als Raadslid in Maasbree en bestuurslid in het Zuiveringsschap en Waterschap.
-Sterk gemaakt voor de natuurlijke beken en bijgedragen aan diverse Integrale Gebiedsuitwerkingen zoals de Maasgaard, de Maasduinen, Mariapeel en Peelvenen.
-Echt trots op de uitwerking voor het Sarsven en de Banen in Nederweert.
-Betrokken bij tal van herinrichtingsprojecten. Van de Tielebeek in Molenhoek, de Swalm in Swalmen tot Oude Graaf in Weerterbos en nagenoeg alles wat daar tussen ligt, waaronder de Everlosebeek
-veel herinrichtingsplannen zijn daadwerkelijk tot uitvoering gekomen.

Zijn Motto: „Noord en Midden Limburg is de mooiste regio van Nederland en we maken dat nog mooier!

Het bestuur van Water Natuurlijk Regio Limburg

Voorzitter: Aart Resoort
fam.resoorta-c@hetnet.nl

Secretaris: Chris Biemans
chrisbiemans@home.nl

Penningmeester: Ron De Cock
decockra@gmail.com