Info avond de Hunze in en om Groningen en vismigratie van Drenthe tot aan het Wad

9 februari 2020
Een uitnodiging van Water Natuurlijk Noorderzijlvest Kom aanstaande donderdagavond 5 maart naar het bezoekerscentrum Reitdiep in Groningen. De fractie van Water Natuurlijk Noorderzijlvest organiseert een informatieve avond met presentaties en ruimte voor discussie. Twee sprekers nemen u mee in zeer interessante onderwerpen die spelen in en om de stad Groningen en van Drenthe tot aan … Lees "Info avond de Hunze in en om Groningen en vismigratie van Drenthe tot aan het Wad" verder

Een uitnodiging van Water Natuurlijk Noorderzijlvest

Kom aanstaande donderdagavond 5 maart naar het bezoekerscentrum Reitdiep in Groningen. De fractie van Water Natuurlijk Noorderzijlvest organiseert een informatieve avond met presentaties en ruimte voor discussie. Twee sprekers nemen u mee in zeer interessante onderwerpen die spelen in en om de stad Groningen en van Drenthe tot aan het Wad. Daarna gaan wij graag met u in gesprek.

We beginnen om 19:30 uur in het bezoekerscentrum Reitdiep,Wolddijk 103, 9738 AD Groningen.

Meld je voor 1 maart a.s. aan door e-mail een bericht te sturen aan Paul Tameling: p.tameling@noorderzijlvest.nl

Programma

Om 19.45 uur verzorgt Marco Glastra van het Groninger Landschap een inleiding met als thema: “De Hunze weer door en langs de stad Groningen”.
Wil je alvast wat meer weten? Ga dan naar deze pagina op de website van het Groninger Landschap.

Na de inleiding verzorgt Edwin van der Pouw Kaan een lezing over het thema Vismigratie. Hoe kan de vis weer vrij van Lauwersoog naar Drenthe migreren? Edwin is medewerker van het Waterschap Noorderzijlvest en houdt zich onder andere bezig met het project Verbinding voor Vissen en de aanleg van vispassages. Meer weten? Ga hier naar de website van Noorderzijlvest.

Na de presentaties wisselt onze fractie graag met u van gedachte over de besproken onderwerpen en andere waterschapszaken in en rond de stad Groningen.

Komt u ook?

Wij ontvangen u graag op donderdagavond 5 maart vanaf half acht in het bezoekerscentrum Reitdiep. Vergeet u niet aan te melden via het genoemde e-mailadres.

Elze Reitsema, fractievoorzitter Water Natuurlijk Nooderzijlvest.
Paul Tameling, lid van het Dagelijks Bestuur van Noorderzijlvest namens Water Natuurlijk.

Water Natuurlijk Hunze en Aa’s organiseert een bijeenkomst over klimaatadaptatie

11 november 2018
Water Natuurlijk Hunze en Aas organiseert een bijeenkomst over klimaatadaptatie. Wij nodigen u uit de lezingen over dit thema bij te wonen en deel te nemen aan de discussie. Wanneer en waar? U bent dinsdag 20 november vanaf 19.00 uur van harte welkom in het grand café, ‘t Wapen van Drenthe ZZ Vaart 1 Assen. … Lees "Water Natuurlijk Hunze en Aa’s organiseert een bijeenkomst over klimaatadaptatie" verder

Water Natuurlijk Hunze en Aas organiseert een bijeenkomst over
klimaatadaptatie.

Wij nodigen u uit de lezingen over dit thema bij te wonen en deel te nemen aan de discussie.

Wanneer en waar?

U bent dinsdag 20 november vanaf 19.00 uur van harte welkom in het grand café, ‘t Wapen van Drenthe ZZ Vaart 1 Assen. Dit is in het hartje centrum Assen met parkeermogelijkheden onder De Nieuwe Kolk en te lopen vanaf het station.

Wat kunt u verwachten?

Inleidingen door:

  • Dhr. A.H. Roest onderzoeker bij het lectoraat Ruimtelijke Transformaties Water van de Hanzehogeschool over ‘klimaatadaptatie in de stad`,
  • Mevr. C. Alma, bestuurslid Noorderzijlvest over het wonderlijke klimaat en de rol van het waterschap,
  • Dhr. E. Lanooy, beleidsadviseur openbare ruimte van de gemeente Assen over “slim omgaan met regenwater in stedelijk gebied”,
  • Dhr. E. Reitsema, Ontwikkelaar Circulariteit Van Wijnen Noord, over het thema “circulair water” (wie wat bewaart heeft wat….water voor later).

Laat u inspireren, kom luisteren, doe ideeën op voor uw eigen gemeente en provincie!

Deelname is gratis maar wel graag even opgeven via inge@eshuisnet.nl algemeen bestuurslid Waterschap Hunze en Aa’s.