Verenigde vergadering

10 november 2019

Op 27 november 2019 is de eerst volgende verenigde vergadering.

Wilt u deze bijwonen?

Neem dan >>contact<< met ons op!

Werkbezoek van het algemeen bestuur van het hoogheemraadschap aan Rotterdam geslaagd.

21 mei 2019

Werkbezoek van het algemeen bestuur van het hoogheemraadschap aan Rotterdam geslaagd.

De fractie van Water Natuurlijk ging woensdag 15 mei met het gehele algemeen bestuur van het hoogheemraadschap op werkbezoek. Het was een zeer geslaagde middag waar we mooie voorbeelden hebben kunnen zien van het goede werk wat de afgelopen jaren is uitgevoerd. Het was leuk en leerzaam en het was echt technisch weer om buiten te zijn (lekker zonnig)!
We kregen een mooi kijkje in de keuken, over de technische maatregelen die genomen zijn en worden om de stad waterproof te maken. Maar ook dat de samenwerking met de gemeente goed is, dat we steeds meer oog krijgen voor de wensen van burgers en dat waterberging prima samengaat met natuur, recreatie en cultuurhistorie.

We hebben een bezoek gebracht aan het Rijksmonument rioolgemaal Westersingel, waar Jorg Pienenman (medewerker gemeente Rotterdam) en Jurgen Bals (medewerker hoogheemraadschap) lieten zien wat er de afgelopen jaren allemaal is gedaan en wat de opgaves zijn voor de komende jaren. Wat ze ook lieten zien is dat de samenwerking goed is tussen de gemeente en het hoogheemraadschap, iets waar Water Natuurlijk trots op is en de komende jaren zeker wil uitbreiden. Want allen samen met de gemeente, maar ook met maatschappelijke organisatie en burgers kunnen we de klimaatveranderingen het hoofd bieden.

Vervolgens hebben we een kleine wandeling gemaakt langs de Westersingel en door het Museumpark. Daar hebben we een kijkje genomen in de ondergrondse waterberging Museumpark. Door de waterberging mee aan te leggen tijdens de bouw van de parkeergarage werden kosten bespaard. Ook nu tijdens het gebruik wordt er winst behaald door de berging slim in te zetten. Door de bak vaak en vroegtijdig te gebruiken wordt wateroverlast door riooloversorten in het Oude Westen en het centrum beperkt. Zowel de waterkwaliteit is beter (minder vaak stankoverlast), maar ook de overlast door hoog water in de singels is enorm teruggedrongen.

Na een kort ritje met de bus door het Centrum en langs de mooie Heemraadsingel kwamen we aan bij het project Essenburgpark. Direct bij het verlaten van de bus werden we enthousiast ontvangen door de ontwerpster van het park. Naast ontwerpster is ze ook een van de omwonende die ervoor gezorgd hebben dat het park er is en wordt onderhouden. En het is werkelijk een schitterend park geworden. Naast een park waar je heerlijk kan wandelen, spelen en verblijven is er ook aandacht voor de rijke historie van het gebied en is er heel veel water gegraven om regenwater te kunnen opslaan en de omgeving te hoeden voor wateroverlast. Een schitterend voorbeeld over wat Water Natuurlijk wil: Samen en zelfs op initiatief van omwonende meerwaarde creëren in ons werkgebied voor gebruikers en het watersysteem.

 

18 maart 2019

Hoe belangrijk zijn de waterschapsverkiezingen? – Open Rotterdam

16 maart 2019

Hoe belangrijk zijn de waterschapsverkiezingen? ?

AgnesVanZoelen legt dat uit ? op @openrotterdam ?☔

Kijk hier naar de aflevering >> http://bit.ly/2W6zZ3k <<

Het groene hart van stad tot polder – podcast

15 maart 2019

Podcast: Het Groene Hart van stad tot polder.

Op 20 maart 2019 zijn er naast verkiezingen voor de Provinciale Staten ook waterschapsverkiezingen.

In Hitland Magazine spraken we met Ron Gast, bestuurslid van Schieland en de Krimpenerwaard, over de verschillende mogelijkheden van aanpak van waterbeheer in steden en in polders. Hoe worden de verschillende belangen afgewogen en hoe geef je water, natuur en recreatie ruimte. In deze podcast uit Hitland Magazine van 13 maart krijgt u hierop antwoord.

Klik op onderstaande link voor het afspelen van de podcast:
http://bit.ly/2W6S0if

Geen peil op te trekken – podcast


Podcast: Geen peil op te trekken.

In de Hitland Magazine studio van 13 maart was het een drukte van jewelste. In deze podcast kunt u luisteren naar een interview met Agnes van Zoelen, zij is hoogheemraad van het Hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard.

Zij vertelt in deze podcast over de maatregelen die de Gemeente Rotterdam heeft genomen om de overlast van wateroverschot en watertekort op te lossen waarbij sommige locaties ook leuk zijn om een bezoekje aan te brengen. Welke locaties dat zijn, hoort u in deze podcast.

Klik op onderstaande link voor het afspelen van de podcast:
http://bit.ly/2TOjRGz  (druk op downloaden)

Kiezen voor water – Symposium

9 maart 2019

RTV Krimpenerwaard Verkiezingsdebat

7 maart 2019

 

WaterNatuurlijk-wandelingen door Rotterdam

2 maart 2019

Op 20 maart zijn er weer waterschapsverkiezingen. WaterNatuurlijk organiseert daarom op woensdag 13 en zondag 17 maart WaterNatuurlijk-wandelingen door Rotterdam. Tijdens deze WaterNatuurlijk-wandelingen wordt duidelijk welke maatregelen allemaal worden uitgevoerd voor een klimaatbestendig Rotterdam. Maatregelen zoals waterbergingen en extra groen in de stad zorgen voor droge voeten bij hevige regenval. Ook komt u te weten wat de werkzaamheden van het waterschap in het algemeen zijn.
De wandelingen worden verzorgd door Hoogheemraad Agnes van Zoelen, lijsttrekker van WaterNatuurlijk van het Hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard.
Beide wandelingen duren van 14.00 tot 15.30 uur. De wandeling van woensdag 13 maart gaat vanaf het Centraal station naar de DakAkker, het waterplein Benthemplein en de Agniesebuurt. Deze wandeling is ook rechtstreeks (live) te beluisteren bij Radio Capelle in het programma Hitland Magazine tussen 14.00 en 16.00 uur. De wandeling van zondag 17 maart bestrijkt het gebied tussen het Nieuwe Instituut  en het Centraal Station.
Deelname is gratis.
Aanmelden is verplicht via schielandkrimpenerwaard@gmail.com
Vol is vol!
12