18 maart 2019

Hoe belangrijk zijn de waterschapsverkiezingen? – Open Rotterdam

16 maart 2019

Hoe belangrijk zijn de waterschapsverkiezingen? ?

AgnesVanZoelen legt dat uit ? op @openrotterdam ?☔

Kijk hier naar de aflevering >> http://bit.ly/2W6zZ3k <<

Het groene hart van stad tot polder – podcast

15 maart 2019

Podcast: Het Groene Hart van stad tot polder.

Op 20 maart 2019 zijn er naast verkiezingen voor de Provinciale Staten ook waterschapsverkiezingen.

In Hitland Magazine spraken we met Ron Gast, bestuurslid van Schieland en de Krimpenerwaard, over de verschillende mogelijkheden van aanpak van waterbeheer in steden en in polders. Hoe worden de verschillende belangen afgewogen en hoe geef je water, natuur en recreatie ruimte. In deze podcast uit Hitland Magazine van 13 maart krijgt u hierop antwoord.

Klik op onderstaande link voor het afspelen van de podcast:
http://bit.ly/2W6S0if

Geen peil op te trekken – podcast


Podcast: Geen peil op te trekken.

In de Hitland Magazine studio van 13 maart was het een drukte van jewelste. In deze podcast kunt u luisteren naar een interview met Agnes van Zoelen, zij is hoogheemraad van het Hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard.

Zij vertelt in deze podcast over de maatregelen die de Gemeente Rotterdam heeft genomen om de overlast van wateroverschot en watertekort op te lossen waarbij sommige locaties ook leuk zijn om een bezoekje aan te brengen. Welke locaties dat zijn, hoort u in deze podcast.

Klik op onderstaande link voor het afspelen van de podcast:
http://bit.ly/2TOjRGz  (druk op downloaden)

Kiezen voor water – Symposium

9 maart 2019

RTV Krimpenerwaard Verkiezingsdebat

7 maart 2019

 

WaterNatuurlijk-wandelingen door Rotterdam

2 maart 2019

Op 20 maart zijn er weer waterschapsverkiezingen. WaterNatuurlijk organiseert daarom op woensdag 13 en zondag 17 maart WaterNatuurlijk-wandelingen door Rotterdam. Tijdens deze WaterNatuurlijk-wandelingen wordt duidelijk welke maatregelen allemaal worden uitgevoerd voor een klimaatbestendig Rotterdam. Maatregelen zoals waterbergingen en extra groen in de stad zorgen voor droge voeten bij hevige regenval. Ook komt u te weten wat de werkzaamheden van het waterschap in het algemeen zijn.
De wandelingen worden verzorgd door Hoogheemraad Agnes van Zoelen, lijsttrekker van WaterNatuurlijk van het Hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard.
Beide wandelingen duren van 14.00 tot 15.30 uur. De wandeling van woensdag 13 maart gaat vanaf het Centraal station naar de DakAkker, het waterplein Benthemplein en de Agniesebuurt. Deze wandeling is ook rechtstreeks (live) te beluisteren bij Radio Capelle in het programma Hitland Magazine tussen 14.00 en 16.00 uur. De wandeling van zondag 17 maart bestrijkt het gebied tussen het Nieuwe Instituut  en het Centraal Station.
Deelname is gratis.
Aanmelden is verplicht via schielandkrimpenerwaard@gmail.com
Vol is vol!

Symposium ‘Kiezen voor water – de drijvende kracht voor een duurzaam Nederland!’

1 maart 2019

Klimaatverandering maakt de waterschappen relevanter dan ooit. We staan voor urgente uitdagingen op het gebied van klimaatadaptatie, energietransitie en kringloopeconomie. Waterschappen spelen daarin een cruciale rol. Water Natuurlijk organiseert daarover een symposium met inspiratie van de doeners van nu en in debat met de politieke leiders van morgen.

De waterschappen gaan over praktische maatregelen voor een schone, klimaatslimme, groene en gezonde leefomgeving, op het platteland èn in de stad. Door te kiezen voor water, maken we Nederland duurzaam. Op zaterdag 9 maart bespreken we HOE we dit gaan doen. Water Natuurlijk houdt op die dag van 12.30 tot 18.00 uur een symposium met inspiratie van de doeners van nu en in debat met de politieke leiders van morgen.

Kom en ga morgen aan de slag! Deelname is gratis, aanmelding is wel noodzakelijk.
Het volledige programma vindt u hieronder. Klik hier om aan te melden op de landelijke site.

GroenLinks Café over water en de waterschappen

19 februari 2019

GROENLINKS CAFÉ #3
Van recordhitte tot noodweer. Wat betekent een langdurige periode van warmte voor een stad als Rotterdam? Hoe kunnen we het beste met extreme regenval omgaan? Hoe bouwen we een toekomstbestendige stad met schoon en voldoende water voor alle bewoners? Hoe zorgen we voor een goed watermanagement? En welke rol spelen de waterschappen hierin?

Kom ook naar het GroenLinks Café: een discussieavond waarbij iedereen welkom is om aan te schuiven. Of je nu een partijtijger bent of gewoon nieuwsgierig. Een gastspreker leidt de avond in en daarna gaan met elkaar in discussie over actuele thema’s.

Met Astrid Kockelkoren en Marvin Biljoen.

PROGRAMMA
Het volgende GroenLinks Café vindt op 22 februari plaats. We beginnen de avond om 19.30 uur met een borrel, want het is tenslotte vrijdag! Het programma is van 20.00 – 21.30 uur.

LOCATIE
Nivon Natuurvrienden Rotterdam, Dirk Smitstraat 76 Rotterdam.
Let op: in de Bar van Nivon kan niet gepind worden.

12