Fractie Vallei en Veluwe

De onderstaande bestuursleden van Vallei en Veluwe vertegenwoordigen Water Natuurlijk:

Frans ter Maten
Dagelijks Bestuurslid

Mijn inspiratie haal ik uit de vele duizenden mensen die zich op een of andere manier actief inzetten voor hun leefomgeving. Als directeur/ bestuurder van Landschap Erfgoed Utrecht zet ik mij al jaren in om cultuurhistorie, erfgoed en landschap levend te houden. En zet ik Landschap Erfgoed Utrecht in om nog meer mensen actief betrokken te krijgen.

Als bestuurder van het waterschap Vallei en Veluwe zet ik mij al jaren in om de belangen van erfgoed, landschap, natuur en cultuurhistorie mee te laten liften met de doelen van het waterschap. Om zo meer voor hetzelfde geld te bereiken.

Als lijsttrekker voor Water Natuurlijk zet ik mij graag in om een goede verkiezingsuitslag te behalen om daarna als Water Natuurlijk weer 4 jaar lang mooie samenhangende resultaten te bereiken met veel betrokken mensen. Dus veilig, schoon, mooi water in ons gebied gecombineerd met aantrekkelijk landschap, florerende natuur en landbouw en herkenbare en zichtbare cultuurhistorie.

Astrid Meier
Algemeen Bestuurslid en Fractievoorzitter

Liefde voor de natuur en mijn omgeving is me met de paplepel ingegoten. En daarmee werd het zaadje geplant voor mijn passie voor water en voor mijn kernwaarden duurzaamheid en maatschappelijke betrokkenheid – in mijn dagelijks leven en in mijn werk. De belangen van mensen, hun beleving en hun waarden, en hoe die op een juiste manier hun plek te geven in de watersystemen is waar het mij in de kern om gaat.

Water in Nederland is geen “ver van mijn bed-show”, maar grijpt heel concreet in op de veiligheid en kwaliteit van de directe leef- en werkomgeving van burgers en ondernemers. Ik wil de betrokkenheid van alle stakeholders in en om het water vergroten. Dat kan bijvoorbeeld door samen af te wegen wat de juiste balans is tussen veilig, mooi, gezond en betaalbaar. En door nog vaker dan nu de stakeholders heel concreet mee te laten denken en doen in waterprojecten.

Dirk Wever
Algemeen Bestuurslid

Het waterschap houdt zich met veel meer bezig dan alleen het zorgen voor droge voeten, veilige dijken en het zuiveren van ons afvalwater.

Ik ben geboren en getogen in Nijkerk met de polder Arkemheen, laaglandbeken en de randmeren naast de deur. Ik vindt het heerlijk om een hengeltje uit te werpen in een poldersloot, aan de randmeren of in de Arkervaart. Ik kan dan ongelofelijk genieten van de openheid, de rust en de natuur en als bonus wordt ik misschien wel verrast door wat ik vang.

Water is er wat mij betreft ook vooral om te beleven en van te genieten. Of je nu wandelaar, fietser, natuurfotograaf, kanoër, roeier, jachtbezitter, sportvisser of gewoon rustzoeker bent. Genieten van water begint met gezond water dat wemelt van het leven, aantrekkelijk is ingericht en is voorzien van bereikbare en bruikbare oevers. Natuur en recreatie moeten daarom een belangrijke rol spelen in het waterbeheer.