Nieuwsbrief 2018-11

FEEST! 10 jarig jubileum Water Natuurlijk
Vrijdag 2 november vond het jubileumfeest van Water Natuurlijk plaats in Amsterdam. Wij waren vanuit het Oosten er ook bij. Samen met meer dan 200 Water Natuurlijk leden en vrienden vierden we ons 10-jarig bestaan. Natuurlijk waren onze ambassadeurs van het eerste uur Jan Terlouw en Marjan Minnesma aanwezig. Volg de Facebook van Water Natuurlijk voor alle foto’s en video’s van deze bijzondere dag.

 

Landelijk Verkiezingsprogramma Water Natuurlijk
Het landelijk programma van Water Natuurlijk is vastgesteld door de leden en staat online. Het biedt algemene uitgangspunten die duidelijk maken waar Water Natuurlijk voor staat. Op basis hiervan maken wij een lokaal verkiezingsprogramma met speerpunten. Het verkiezingsprogramma van Water Natuurlijk voor de verkiezingen van 2019 is hier te vinden.

 

Egeltjes hebben uw hulp nodig
De natuur heeft nog steeds veel te lijden van de droogte. Ook egels, zeker de jongen, hebben het nog moeilijk. Ze zijn te mager om de winterslaap in te kunnen. Door de droogte is er een gebrek aan wormen en andere bodeminsecten. Net als vogeltjes, kun je ook egels prima helpen door ze bij te voederen. Onze fractievoorzitter Jan Nicolai zet al maandenlang bakjes met egelvoer (verkrijgbaar bij o.a. Welkoop) neer. Inmiddels maken 7 egels (waarvan 3 jongen) er gebruik van. Op de foto zie een egeltje van deze egelfamilie. Uiteraard is dit een tijdelijke oplossing. De echte oplossing is natuurlijk regen. Heel veel regen zodat poelen, beken, vennen gevuld worden en vooral ook de bodem weer goed doorweekt wordt.

 

Kandidatenlijst vaststellen
Op de Algemene Ledenvergadering van Water Natuurlijk Regio Oost is 26 november in Stegeren onze kandidatenlijst vastgesteld voor de waterschapsverkiezingen volgend jaar.
Wij hebben een mooie lijst van 23 kandidaten. De komende periode kunt u tijdens de campagneactiviteiten kennis maken met deze toppers!

 

De droogte houdt aan
Het is nog steeds erg droog in ons waterschap en dat is zichtbaar op verschillen plekken. Zo is Het Rietven in de Bergvennen (een N2000- gebied) bij Lattrop geheel drooggevallen. Dit is in de loop van september gebeurd. De gevolgen voor de vele dieren die hier leven is groot. In oktober is dit de plek waar enkele tientallen tot een paar honderd Watersnippen (weidevogel) een tussenstop maken, net als het veel zeldzamere vogel het ”Bokje”. Helaas zullen ze dit jaar geen water hebben op hun tussenstop. Volgend voorjaar zal ook blijken hoeveel individuen van de prachtige Heikikker in dit gebied de droogte en de winter overleefd hebben.

 

Like onze Facebookpagina!
Volg ons op Facebook en blijf op de hoogte van alle ontwikkelingen in ons waterschap, leuke uitjes en activiteiten van Water Natuurlijk Vechtstromen. Kilk HIER.