Opening wandelroute Waterliniepad van Joostendam naar Dooijersluis

Woensdag 14 mei jl. is de wandelroute van het Waterliniepad tussen de voormalige Joostendam en de oude sluiskolk Dooijersluis op een feestelijke manier geopend.

Waterschap Amstel, Gooi en Vecht heeft samen met Stichting Groene Hart twee informatieborden langs deze wandelroute geplaatst. Op deze zogenaamde kantelborden staat aan de ene kant de historie van de Oude Hollandse Waterlinie en op de andere kant wordt het waterbeheer van vroeger en nu verteld.

~ Bekijk het informatiebord bij de Joostendam (pdf) (246 kB)

~ Bekijk het informatiebord bij de Dooijersluis (pdf) (285 kB)

Manfred van der Heijde, verantwoordelijk bestuurder van Waterschap Amstel, Gooi en Vecht: ‘ Het Waterliniepad is een mooi voorbeeld van behoud van cultuurhistorisch erfgoed. Dit is ook een belangrijke taak van het waterschap. Ons land kent een waterrijke historie; veel oude bouwwerken, gemalen, sluizen en bruggen herinneren hier nog aan. Deze borden bieden de wandelaar op markante punten zoals bij de voormalige Joostendam en de oude sluiskolk Dooijersluis interessante informatie over het waterbeheer van vroeger en nu.’

Waterliniepad

Het Waterliniepad is een wandelroute die 11 vestingsteden en diverse forten en schansen van de Oude Hollandse Waterlinie met elkaar verbindt, waarbij in de vestingsteden zogenaamde ‘ waterlinieommetjes’ van drie tot vier km worden aangelegd. Het is de bedoeling dat het hele Waterliniepad in 2014 is gerealiseerd.

Stichting Groene Hart is initiatiefnemer van dit project. Het waterschap zorgt voor een financiële bijdrage en samen met de stichting ook voor de realisatie van in totaal vijf informatieborden langs het Noordelijke Waterliniepad dat Woerden met Muiden verbindt. Naast de informatieborden bij Joostendam en Dooijersluis, vindt u ook borden bij de voormalige Hinderdam in Nigtevecht, in Waverveen en in Wilnis.

Toon alle berichten in deze rubriek