Wateradviesdienst Water Natuurlijk AGV 2016

Nog voor de zomervakantie legde de Wateradviesdienst Water Natuurlijk AGV 2016 zijn adviezen op tafel. De Wat? De Wateradviesdienst! Goede ideeën vind je overal. Die tref je heus niet alleen aan in het bestuur of de fractie van Water Natuurlijk. Of bij al die ambtenaren van Waternet. Ook leden – en niet leden – van Water Natuurlijk hebben goede ideeën voor en over water en waterbeheer.

We besloten als fractie om die ideeën eens op te delven en richtten de Wateradviesdienst op. We vroegen leden en niet leden of ze ideeën wilden aandragen. Niet zo maar ideeën, maar ideeën voor meer Natte Natuur in de stad. Een tweesnijdend zwaard. Voor de fractie ideeën om mee aan de slag te gaan, en voor de deelnemers aan de Wateradviesdienst een mooie gelegenheid om zich te verdiepen in waterbeheer, waterschap en Water Natuurlijk.

In het voorjaar gingen vier enthousiaste heren aan de slag met onze vraag. En ze maakten er werk van. Ze gingen op onderzoek uit en op excursie. Ze bezochten Buiksloterham, De Gewoonboot, Fabcity en de Tuinen van West. En ze leverden ideeën op. Twee, om precies te zijn.

De Wateradviesdienst stelt ons voor om ervoor te zorgen dat Amsterdam Groene hoofdstad van Europa wordt. Niet om te gaan pronken met die titel. Groene hoofdstad zijn – of beter: de ambitie om het te worden – geeft een positieve impuls aan de duurzame ontwikkeling van de stad. Duurzame ontwikkeling van Amsterdam is ook een zaak van AGV. En wat AGV in Amsterdam leert en tot stand brengt op het gebied van duurzaam waterbeheer en natte natuur, is ook weer een stimulans om dat elders in het gebied van AGV te doen.

Het andere voorstel van de Wateradviesdienst is communicatie. Op papier heeft AGV zijn zaakjes op orde als het gaat om natte natuur. We weten heel goed wat er kan en wat waar het beste werkt. Als AGV ergens aan de slag gaat, gaat dat ook vaak duurzaam en met oog voor natte natuur en natte natuurontwikkeling. Maar AGV houdt zijn kennis goed verborgen. Een gemeente, projectontwikkelaar of burger die ook wel wat wil met natte natuur, kan de tips & trics maar moeilijk vinden op de website van AGV. Zonde, want al die kennis is vaak met belastinggeld ontwikkeld. Laat maar zien, was het voorstel van de Wateradviesdienst.

Wij gaan aan de slag met de ideeën van de Wateradviesdienst. Dank aan Berend Fraenkel, Frans Haeck, Bart van der Helm en Hans Staphorsius.

Toon alle berichten in deze rubriek