13 maart: Watercafé Boxtel/Sint-Michielgestel

Watercafé: Eerste Hulp Bij Klimaatverandering

Woensdag 13 maart 19.30 – 21.00 uur, café Meneer van Dommelen, bij de Zwaanse brug aan de Dommel in Boxtel, gratis entree (koffie en thee voor eigen rekening)

Experts en groene doeners gaan met inwoners uit Boxtel (Liempde, Lennisheuvel en Esch) en Sint Michielsgestel in gesprek over ons water. Dus over verdroging, soms natte voeten en de inzet van natuur om te gaan met klimaatverandering.

Jac Hendriks (ecoloog en lid Dagelijks bestuur) zal het eerste half uur ingaan op het werk van het waterschap in het algemeen en daarna spreken over de gevolgen van klimaatverandering voor het werk van het waterschap en de keuzes die daarbij gemaakt moeten worden.

Mirjam Bemelmans (klimaatcoach) zal kort uitleg geven over onze reactie op klimaatverandering. Het is heftig, complex en ongrijpbaar. Veel mensen denken: ‘Wat kan IK nou doen?’ En terecht! Hoe enthousiasmeer je mensen voor het oplossen van het klimaatprobleem? Humor is een bekend, maar nog te weinig gebruikt, wapen. U krijgt uitleg over de beschermingsmechanismen van ons brein en ontvangt tips hoe u ‘het gesprek over het klimaat’ met anderen gemakkelijker aan kan gaan.

Daarna gaan we met elkaar in gesprek over onze zorgen en de mogelijkheden rondom het klimaat en onze kijk op waterbeheer in het Dommelgebied. In kleine groepen is er per tafel een kandidaat van Water Natuurlijk. Jac Hendriks, Corinne Aerdts en Mirjam Bemelmans uit Boxtel. Dirk van de Ven en Tobias Renner staan paraat voor Sint Michielsgestel.

Toon alle berichten in deze rubriek