Regenwater slim benutten in de eigen tuin

Voor het derde jaar op rij hebben we te maken met droogte in het groeiseizoen. Iedereen kan zijn kleine steentje bijdragen om ons kostbare grondwater te sparen door het in de tuin aan te vullen met regenwater.

Droogte 2018

Het is leuk en nodig dat meer inwoners en bedrijven meehelpen de regen in de bodem te laten vloeien. Goed voor de tuin, ons grondwater, de boeren en de natuur. Grondwater is ons levenswater. Zo werken we samen aan watertransitie, biodiversiteit en klimaatadaptatie. Er zijn verschillende mogelijkheden om bewuster om te gaan met water in de tuin. Je kunt de regenpijp afkoppelen, waardoor schoon regenwater niet naar het riool hoeft. Je kunt een regenton plaatsen om regenwater in op te vangen, een groen dak aanleggen om regenwater op te slaan en zoveel mogelijk tuintegels verwijderen, waardoor regenwater de grond kan intrekken. Maar hoe werkt dat dan, de regenpijp afkoppelen of een groen dak aanleggen? Stap voor stap helpt Waterschap De Dommel je graag op weg via deze folder. Ons DB-lid Mado Ruijs laat het zien op Twitter.

Afkoppelverdubbelaar

Sommige gemeenten stimuleren het afkoppelen van regenwater via een subsidieregeling. Door de inzet van onze fractieleden sluit Waterschap De Dommel daarbij aan in de vorm van een afkoppelverdubbelaar. Een actie die zeer succesvol is. Informeer bij uw gemeente over de mogelijkheden of kijk op www.dommel.nl.

Waterschap De Dommel biedt meer informatie over hoe je in de tuin aan de slag kunt met water en in het huishouden bewuster kunt omgaan met water via de Waterschijf van Vijf.

Toon alle berichten in deze rubriek