Inspirerend bezoek van fractie aan de Biesbosch

vlnr: Diederik van der Molen, Jaap van der Heijden, Martin Jansen, Els Otterman (hoogheemraad), Agaath Dekker-Groen, Gerda Oskam en Harmke van Dam.

De fractie was na 2 jaar COVID19, net als vele anderen, wel toe aan een gezamenlijk en inspirerend uitje. Op zondag 19 juni gingen we naar het Museumeiland van de Biesbosch. Een echte aanrader voor wie daar nog niet is geweest!

We zagen een introductiefilm over het ontstaan, de geschiedenis en de functie van de Biesbosch. Het liet in een kwartiertje zien hoe water de ruimtelijke ordening heeft bepaald van dit gedeelte van Nederland, hoe het waterbeheer werd georganiseerd en welke rol het hele watersysteem van de Biesbosch heeft in de zoetwater- en drinkwatervoorziening van Zuid-West Nederland.

De speciale tentoonstelling met de ontwikkeling van de natuur, de eeuwenoude gebruiken en ambachten die daaruit voortvloeiden, de impact van de vele overstromingen en de uitdagingen voor de nabije toekomst – is echt speciaal. Een kaart van het stroomgebied van de Rijn en Maas met de oorsprong in Zwitserland en Frankrijk bovenaan, liet eens te meer de kwetsbare delta zien waarin wij in Nederland leven.

De Rijn en Maas van boven naar beneden…..

Na de lunch wandelden we onder leiding van vogelkenner Diederik van der Molen over het eiland, waarbij ook de kennis van de flora door Harmke van Dam zeer welkom was!

Al met al was het een geslaagde dag. Hopelijk kunnen we een dergelijk uitje ook doen met de kandidaten voor de waterschapsverkiezingen van 2023!

Toon alle berichten in deze rubriek