Water Natuurlijk-hdsr houdt 17 maart met Plastic Soup surfer schoonmaakactie in Utrechtse Grachten.

Water Natuurlijk en partners ruimen zondag 17 maart 2019 samen het plastic afval in water van de Oude Gracht op.

 

Op 17 maart gaat Water Natuurlijk afdeling de Stichtse Rijnlanden het water in de Oude Gracht van zwerfafval ontdoen. Vanaf 12u vertrekt vanaf het Ledig Erf een kleine vloot van fluisterbootjes en Stand-Up Paddles onder aanvoering van de Plastic Soup Surfer Merijn Tinga om de gracht op te ruimen. De tocht door het water gaat via de Weerdsingel naar de Catharijnesingel. De peddeltocht eindigt rond 14.00 uur voor TivoliVredenburg bij de ruim elf meter hoge Plastic Walvis .

SUP-school
Merijn Tinga, bioloog en plastic soup surfer peddelt de route op een SUP. Hij wordt onder meer begeleid door een aantal Greenjoy fluisterbootjes en leden van de SUP-school Domstad en SUP Clean-up. Met elkaar peddelen ze door het water en vissen gedurende het varen naar plastic zwerfafval. Parallel aan de clean-up wandelen aan weerskanten over de Oude Gracht de verkiezingskandidaten van Water Natuurlijk en kandidaat Statenleden van Groen Links mee.

Waarom clean-up water Oude Gracht
Met de clean-up actie brengen de deelnemers van de actie de Utrechtse inwoners en bezoekers van de stad het belang van gezond water in de Utrechtse grachten onder de aandacht. Voorkomen van  plastic zwerfafval in het water vraagt om gedragsverandering van ons allemaal. Water Natuurlijk zet zich in om samen met andere partijen het zwerfafval in het water terug te dringen. Minder zwerfafval is goed voor het milieu en scheelt aanzienlijk in de opruimkosten voor waterschappen.

Groene stem Waterschapsbestuur
Water Natuurlijk is de groene stem in het waterschapsbestuur. Water Natuurlijk is in 2008 opgericht op initiatief van een aantal natuur- en recreatieorganisaties. Water Natuurlijk is een onafhankelijke waterschapspartij, maar wordt landelijk gesteund door GroenLinks en D66. Wat ons bindt is onze passie voor landschap, natuur, cultuurhistorie, en het genieten van in, op en rond het water. Ons doel is het bevorderen van een duurzaam ingericht en beheerd watersysteem in een aantrekkelijke omgeving, waarin het voor mensen, dieren en planten nu en in de toekomst goed toeven is.

Wil je kijken? Mooi! De acties starten rond 12.00 uur.

Toon alle berichten in deze rubriek