Water Natuurlijk duikt in de Delftse Hout voor schoon zwemwater

Zondag 10 maart doken leden van waterschapspartij Water Natuurlijk in de zwemplas Delftse Hout

Water Natuurlijk vindt schoon en veilig zwemwater in de drukke Randstad super belangrijk voor recreatie en ontspanning. Vooral nu de zomers heter worden. Daarnaast, schoon zwemwater is ook goed voor de natuur en vis.
Verschillende zwemwaterplassen in de regio hebben echter in de zomer last van blauwalg of kampen met vervuiling. Water Natuurlijk wil dat het waterschap Delfland, samen met ondernemers en gemeenten de plassen aanpakt. Om dat kracht bij te zetten sprongen afgelopen zondag de Water Natuurlijk kandidaten voor het waterschap Delfland Marcel Belt, Reinier Frölke, Leo Boekesteijn, Kevin van Etten en andere enthousiastelingen in de zwemplas Delftse Hout.

Lijsttrekker Marcel Belt: “We gingen door weer en wind voor het goede doel”. Waar enkele kilometers verderop de City Pier City (CPC) werd afgelast doken de mannen in een frisse plas. “We wilden het niet af laten weten. Daarvoor vinden we schoon en veilig zwemwater te belangrijk. En de verkiezingen, hét moment waarop inwoners hun stem kunnen laten horen, zijn al over een goede week”.

De afgelopen jaren kwam zwemwater door Water Natuurlijk op de agenda van waterschap Delfland. De Wilhelminaplas (Rijswijk), Krabbeplas (Vlaardingen) en zwemplas Delftse Hout (Delft) zijn daardoor al aangepakt of worden nog aangepakt. Er is echter meer en blijvend werk aan de winkel. Marcel Belt: “Van Plas Prinsenbos in het Westland tot de Dobbeplas in Pijnacker-Nootdorp en de Madestein plassen in Den Haag. Overal moet schoon en veilig zwemwater zijn.”
Verschillende andere partijen willen dat Delfland niet investeert in zwemwater.
Water Natuurlijk wil dat Delfland dat wel doet samen met gemeenten, ondernemers en belangenverenigingen.

Toon alle berichten in deze rubriek