Afscheid Ruud Maarschall, installatie Luuk Zaal en benoeming Saskia Borgers

Afscheid Ruud Maarschall
Tijdens de langstdurende CHI-vergadering van HHNK op 11 november 2020 is er afscheid genomen van Ruud Maarschall als hoogheemraad. Namens het algemeen bestuur sprak dijkgraaf Luc Kohsiek lovende woorden over Ruud zijn jaren in het dagelijks bestuur. Tijdens de behandeling van de begroting werd Ruud door vele fractievoorzitters bedankt voor zijn inzet. Terecht, vinden wij. Ruud nam een prachtig boek in ontvangst van Hackel. Ruud blikte in zijn afscheidsspeech terug op de mooie samenwerking van de afgelopen zes jaar. Hij liet daar filmpjes bij zien uit het verre verleden toen hij nog lang haar had en er meters sneeuw lag in het Ilperveld. Dat waren nog eens tijden.

We gaan Ruud ontzettend missen en wensen hem als fractie veel geluk voor de toekomst.

Opvolger algemeen bestuur
Omdat Ruud Maarschall ook is gestopt als algemeen bestuurslid is Luuk Zaal (21) tijdens de CHI-vergadering geĆÆnstalleerd als opvolger. Luuk verving eerder algemeen bestuurslid Eva Tannehill tijdens haar zwangerschapsverlof en was drie jaar lang jongerenambassadeur voor het waterschap. Luuk is werkzaam als ambtelijk secretaris van een aantal exacte examencommissies bij de Universiteit van Amsterdam. Tijdens de afgelopen waterschapsverkiezingen was hij onze campagnecoƶrdinator.

Luuk Zaal tijdens zijn installatie in de digitale CHI-vergadering

Opvolger dagelijks bestuur
Het algemeen bestuur heeft tijdens de vergadering ook gestemd voor een nieuwe hoogheemraad (dagelijks bestuurder). Namens Water Natuurlijk is Saskia Borgers voorgedragen als kandidaat. Er waren geen andere kandidaten die zich tijdens de vergadering meldden. Gisteren, op 12 november, is de uitslag van de verkiezing bekendgemaakt. Saskia Borgers is met een ruime meerderheid van de stemmen gekozen als opvolger van Ruud Maarschall. Zij neemt Ruud zijn portefeuille over. Wij feliciteren haar van harte en wensen haar veel succes in haar nieuwe rol.

Toon alle berichten in deze rubriek