Bestuur aan ’t woord – 23 maart 2017

De dijkgraaf neemt ons in een rustige inleiding mee door de prioriteiten in het gezamenlijke IPO-UVW-VNG-voorstel aan de nieuw te vormen coalitie. Die liggen in het verlengde van de duurzame ambities van Water Natuurlijk: werken aan een energieneutraliteit, klimaatrobuustheid en hergebruiken van onze grondstoffen. Dit geeft voeding voor de hoogste ambitie binnen het Klimaat- en Energievoorstel binnen HHNK. 

Na een ontspannen vergadering met voornamelijk hamerstukken, worden we in duizelingwekkend tempo ‘up to speed’ gebracht over het meerjarenplan. Er is gelukkig ruim aandacht voor waterbewustzijn, schoon en gezond water: ambities van Water Natuurlijk.  

Verrassend genoeg biedt de vraag die ons gesteld wordt weinig keuzes: hoe hoog willen de schuld laten oplopen in relatie tot belastingverhogingen? De reacties van de gezamenlijke partijen geeft een ruimer beeld van knoppen om aan te draaien: uitgaven, reserves, inflatie, loonkosten, energieopwekking en nog veel meer. Mooi die rijkdom aan inzichten! 

Toon alle berichten in deze rubriek