Waterschapshuis Veendam gasloos

Inge EshuisHet kantoor van het waterschap in Veendam wordt volledig gasloos. Dit is een mooie stap op weg naar energieneutraal werken en het past goed in het duurzaamheidsbeleid van het waterschap.

In oktober 2019 was het Algemeen Bestuur unaniem positief over het voorstel om de oude warmteketels die afgeschreven waren niet opnieuw door gasketels te vervangen. Uit een nader onderzoek door een extern bureau bleek dat het goed mogelijk is om het waterschapsgebouw met behulp van warmtepompen volledig gasloos te klimatiseren. Dit kan met een afschrijftermijn van 15 jaar. De meerkosten die deze investering vraagt, kon gedekt worden uit de door het vorige bestuur geaccordeerde restant uit de 4 miljoen euro voor duurzaamheid.

Om een goed binnenklimaat te realiseren zijn tevens maatregelen genomen bij de entree van het gebouw, zoals een sluisdeur tussen de straatkant en binnenkant. Dit is tevens gecombineerd met vernieuwing van de entree. Werk maken met werk is het motto van het waterschap. Dat is hier goed gelukt en de entree is een mooi visitekaartje geworden: welkom!

Inge Eshuis, lid Dagelijks Bestuur

Toon alle berichten in deze rubriek