Jouke Heringa kandidaat Scheldestromen

In de komende periode stellen de kandidaten voor Water Natuurlijk Scheldestromen zich voor. Nu is Jouke Heringa uit Middelburg aan de beurt. Hieronder geeft hij aan wat Water Natuurlijk voor hem betekent en waarom hij zich kandidaat stelt voor de komende waterschapsverkiezingen.

In Zeeland nemen zoet en zout water een belangrijke plaats in. Ik wil me inzetten om meer ruimte (letterlijk en figuurlijk) te creëren voor allerlei functies die in/met het zoete en zoute water mogelijk zijn.

Jouke HeringaIk ben Jouke Heringa, 55 jaar oud. Ik ben geboren in Zierikzee en momenteel werkzaam bij de HZ University of Applied Sciences als hogeschooldocent bij de opleiding Aquatische Ecotechnologie (waterbeheer).  Daarnaast coördineer het praktijkgerichte onderzoek  op het gebied van zilte aquacultuur bij de HZ. Ik ben getrouwd en samen hebben we twee dochters (17en 19 jaar). Naast mijn werk,  ben ik ook lid van de  Raad van Toezicht van het Zeeuws Landschap.

Door mijn werk op de Hogeschool kom ik zeer regelmatig in aanraking met waterbeherende instanties als het Waterschap. Ik vind dat de aanwezigheid en het gebruik van het zoete en zoute water een veel belangrijker plaats in het bestaan van de inwoners van Zeeland mag krijgen en zou willen dat de kansen die de aanwezigheid van zoveel water biedt beter worden benut. Dat betekent dat de wateren in Zeeland best wat diverser kunnen zijn.  Dus niet meer van hetzelfde, maar meer oog voor verschillen in  locatie en (hoofd)gebruiker van het water.

Verder pleit ik ervoor dat er meer aandacht voor waterkwaliteit komt. Als laatste wil ik me sterk maken voor het vergroten van het waterbewustzijn (met name bij de Zeeuwse jeugd).

Voor bovengenoemde zaken wil ik me via Water Natuurlijk inzetten.

Toon alle berichten in deze rubriek