App voor waterstanden in Limburg

WRO-waterstandenapp
Limburgse waterschappen lanceren waterstandenapp

Waterschap Roer en Overmaas en Waterschap Peel en Maasvallei lanceren vandaag een nieuwe unieke app WaterstandLimburg. Via deze app is 24 uur per dag, 7 dagen in de week de actuele waterstand en –afvoer te raadplegen van alle belangrijke Limburgse beken én de Maas. Hiermee is Limburg de eerste provincie in Nederland waar dergelijke informatie op deze manier wordt aangeboden.

Met deze app komen de waterschappen tegemoet aan een wens van inwoners en agrariërs om op elk gewenst moment gemakkelijk waterstanden en –afvoeren te kunnen raadplegen. De app is tot stand gekomen in een samenwerking tussen de beide Limburgse waterschappen en Rijkswaterstaat.

Op de kaart van Limburg zijn de actuele waterstanden en -afvoeren te zien van de online meetpunten in de beken en de Limburgse Maas. Vier kleurcodes (groen, geel, oranje, rood) geven weer of er sprake is van een normale toestand of (dreigende) wateroverlast. Mensen die direct geïnformeerd willen worden wanneer bij een bepaalde beek wateroverlast dreigt (code oranje), kunnen  een alert instellen. Zij ontvangen dan e-mail of een pushbericht via de App.

Het is goed te zien dat onze waterschappen innovatief bezig zijn en de burger goed bedienen met de informatie die zij nodig hebben.

Marianne den Broeder
Fractie Water Natuurlijk Waterschap Roer en Overmaas

Reactie op “App voor waterstanden in Limburg”

Reacties zijn gesloten.

Toon alle berichten in deze rubriek