Water Natuurlijk Limburg ondertekent het bestuursprogramma

Verbinden, vernieuwen, versterken
In een openbare, plenaire bijeenkomst van het Algemeen bestuur op 19 april is het bestuursprogramma 2019-2023 voor Waterschap Limburg door bijna alle partijen getekend.

Peter Frey, Water natuurlijk Limburg: “Complimenten aan de informateur voor het open, prettige proces, er ligt een realistisch programma dat hoort bij onze tijd. We vragen Limburgse oplossingen voor de problemen in onze provincie. Zorgen voor duurzaamheid, natuur en biodiversiteit is voor ons belangrijk, maar ook innovatie en het zoeken naar nieuwe oplossingen . We zien dit terug in het programma. We ondertekenen het programma graag en kijken met optimisme naar de volgende fase.

De opdracht aan de informateur Marc Breugelmans was om in de informatieronde na te gaan hoe een breed draagvlak voor de komende coalitieperiode gerealiseerd kan worden. De komende dagen wordt verder onderhandeld over de samenstelling van het dagelijks bestuur. Marc Breugelmans en Peter Pustjens van Waterbelang Limburg zijn aangewezen als formateurs.

Verder belangrijk nieuws is dat afgelopen maandag Water Natuurlijk Limburg en de geborgde zetels natuurterreinbeheerders aan de Dijkgraaf hebben laten weten dat ze gezamenlijk als één fractie gaan opereren. De gekozen leden Peter Frij, Gerard IJff en Weike Medendorp vormen samen met de vertegenwoordigers van de geborgde zetels van de natuurterreinen Arnold Jansen en Ria Dielissen samen één team voor de komende coalitieperiode.

Zodra het bestuursprogramma online staat plaatsen wij hier een link.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Toon alle berichten in deze rubriek