Wandelen met Water Natuurlijk, loop je mee?

In de aanloop naar de verkiezingen organiseert Water Natuurlijk Noorderzijlvest twee wandelingen. Op zaterdag 23 februari bij De Drie Polders en zondag 3 maart bij Noorddijk. Lees hieronder meer.

Ook Water Natuurlijk Hunze en Aa’s organiseert wandelingen, zie hier.

Zaterdag 23 februari, De Drie Polders

Hoe kun je waterberging en natuur met elkaar verbinden? Dat is de opgave die in het Zuidelijk Westerkwartier gerealiseerd moet worden. Wat moet je daarvoor doen en wat zijn de consequenties voor de bewoners en gebruikers van het land.

Zaterdag 23 februari wil de fractie van Water Natuurlijk Noorderzijlvest met jou op pad gaan en vertellen wat er in De Drie Polders bij de A7 gaat veranderen. We hebben Arjen Boer, agrariër woonachtig in het gebied, gevraagd om ons rond te rijden door De Drie Polders.

Paul Tameling van de fractie van Water Natuurlijk Noorderzijlvest zal de plannen uitleggen.

Vanaf 10.00u ben je welkom bij het bedrijf Ande Niedijk, Lettelberterdijk 16 in Enumatil waar je wordt ontvangen met een kop koffie. Daarna krijg je een rondleiding over dit biologische bedrijf. Tot slot gaan we de polder in om te kijken wat er gaat veranderen. Rond 12 uur zijn we dan weer terug bij Ande Niedijk.

Wil je mee? Dan is het wel prettig dat je je opgeeft bij Paul Tameling, 0594 513876 of tamelingpaul@gmail.com.

Het is handig om laarzen aan te doen of schoenen die tegen wat water en modder kunnen.

Zondag 3 maart, Noorddijk

Noorddijk is een mooie streek net buiten de stad Groningen . Het grenst aan  de wijken Beijum en Lewenborg. Om het gebied heen ligt het natuurgebied Kardinge. Hier vind je ook het Bevrijdingsbos.

In dit gebied heeft waterschap Noorderzijlvest het waterstructuurplan Noorddijk uitgevoerd. Om de waterkwaliteit te verbeteren zijn onder andere natuurvriendelijke oevers, duikers, stuwen en gemalen aangelegd. Met deze maatregelen zijn ook de aangrenzende wijken Beijum, De Hunze en Lewenborg voorzien van een robuuster watersysteem. Zo is het gebied beter voorbereid op de gevolgen van klimaatverandering.

Vanuit Water Natuurlijk Noorderzijlvest vertellen Carla Alma en Titus Franzen graag meer over dit gebied en de maatregelen die hier door het waterschap, in samenwerking met onder andere Natuurmonumenten, zijn uitgevoerd.

Wil je mee? Stuur dan een bericht of bel naar Titus Franzen. titusfranzen@hetnet.nl of 06-44251857.

De wandeling start om 11:00 bij de kerk van Noorddijk.

Toon alle berichten in deze rubriek