Peter Hofstede & Chris van Overbeeke

Peter Hofstede en Chris van Overbeeke stellen zich voor. In de komende periode zullen alle kandidaten voor Water Natuurlijk Scheldestromen zich voorstellen. Nu zijn Peter Hofstede uit Sint Kruis en Chris van Overbeeke uit Heinkenszand aan de beurt. Hieronder geven zij aan wat Water Natuurlijk voor hen betekent en waarom zij zich kandidaat stellen voor de komende waterschapsverkiezingen.

Peter Hofstede

IMGM8482 Peter Hofstede kleinVolgens velen ben ik een 63 jarige import Zeeuws Vlaming. Maar ik woon met veel plezier in Sint Kruis, werk als directeur voor 3 scholen van Speciaal Onderwijs in Goes en Zierikzee. Ik ben directeur van mytylschool de Sprienke, de Zeeuwse school voor lichamelijk – en meervoudig gehandicapte en langdurig zieke leerlingen, de Deltaschool en de Beatrixschool voor Zeer Moeilijk Lerende Leerlingen.

Vanuit mijn politieke overtuiging past het programma van Water Natuurlijk goed bij mij. De verantwoordelijkheden van de verschillende partijen die betrokken zijn bij water staan er duidelijk in vermeld. Daar vorm aan geven zie ik wel als interessante taak waar ik me voor wil inzetten. De rol van de waterschappen in de toekomst en de relatie en verhoudingen met de keuzes die we maken; in welke gebieden waar de aandacht komt te liggen.

In Zeeland is het water een belangrijke pijler onder de economie. Industrie en toerisme en de problematiek van de doorvoer naar de Antwerpse haven. In Zeeland werken provincie en waterschap niet optimaal samen. De provinciale en ook landelijke politiek zullen beter beleid moeten formuleren voor de langere termijn. Zeeland moet heldere keuzes maken om zo naar de bevolking en zeker ook naar de landelijke politiek de grenzen aan te geven. Water Natuurlijk heeft daarvoor de goede ideeën.

 Chris van Overbeeke

Chris van OverbeekeNa enige jaren het waterschap Scheldestromen en Water Natuurlijk van een afstand te hebben bekeken ben ik mij er een jaar geleden actief mee gaan bemoeien. De afgelopen Statenperiode 2011-2015 heb ik als burgercommissielid van D66 ook de politiek gevolgd en van zeer dichtbij meegemaakt. Ik heb hierdoor veel ervaring opgedaan op verschillende terreinen. Daar had ik te maken met vraagstukken als de crisis, Zalco, Thermphos, Zeeland Seaport en laatstelijk nog Delta. Daarnaast was ik betrokken bij de totstandkoming van de motie over de geborgde zetels in het waterschap. In de komende waterschapsperiode wil ik ook mijn steentje bijdragen aan het succes van Water Natuurlijk Zeeland. We hebben in Zeeland al wat bereikt, maar dat is nog lang niet voldoende.

Toon alle berichten in deze rubriek