21 februari 2019; Watercafe Arnhem over Eerste Hulp Bij Klimaatverandering

Water Natuurlijk is de waterschapspartij van groene doeners. Daarom nodigt zij de schrijfster van het bestsellerboek “Eerste hulp bij klimaatverandering” Anabella Meijer uit om donderdagavond 21 februari aanstaande in Arnhem (Molenplaats Sonsbeek) te vertellen over wat wel en niet werkt bij het in beweging krijgen van je omgeving bij het redden van de planeet. En heeft Water Natuurlijk één van de beroemdste tuinontwerpers van Nederland, Nico Wissing, gevraagd om tijdens het watercafé te komen vertellen wat je kunt doen om je tuin en je buurt aan te passen aan het veranderend klimaat en meer ruimte te bieden aan de natuur in de stad.

Eerste hulp bij klimaatverandering
Anabella Meijers boek was amper twee maanden na de lancering in november al uitverkocht. Recensies in onder andere Trouw, Metro en de vele aandacht voor haar bijzondere boek op social media zorgen ervoor dat zij op uitnodiging van o.a. het KNMI door het hele land toert om te vertellen over het enige boek over het klimaat waar je blij van wordt.
Klimaatverandering is heftig, complex en ongrijpbaar. Veel mensen denken: ‘Wat kan IK nou doen?’ En terecht! Hoe enthousiasmeer je mensen voor het oplossen van het klimaatprobleem is de vraag die in haar lezing centraal staat. Humor is haar geheime wapen. “Het klimaatprobleem geeft stress en angst. Humor kan dat doorbreken. Om de motivatie van mensen op te krikken, is meer lol onontbeerlijk”.

De natuur helpen
Nico Wissing legt uit hoe je je tuin en je buurt tot een gezonde, natuurlijke leefomgeving omtovert waar je gelukkig van wordt. Wissing is naast tuinontwerper ook mede-eigenaar van NL Greenlabel én Water Natuurlijk ambassadeur. Hij zet zich al jaren in voor een schonere, groenere en vooral duurzamere wereld. “Als kind ben ik op het platteland opgegroeid en was ik altijd al in en met de natuur bezig. Nu heet dat duurzaamheid, toen wist ik niet beter dan dat je zorgvuldig met je leefomgeving moet omgaan. In die tijd ben ik al anders gaan kijken naar de natuur en heb ervaren hoe kwetsbaar het is. Het landschap heb ik afgelopen decennia om me heen zien veranderen; van weilanden met klaver, ereprijs, madelief en weidevogels naar complete platgespoten monoculturen waar geen haag meer in de wei staat met alle gevolgen van dien. In mijn werk zet ik vaak vraagtekens bij de afkomst of het gebruik van materialen. Er is veel onwetendheid. In Nederland willen we het goed doen, maar hoe? Ik deel graag mijn kennis en ervaring over hoe we de inrichting van de buitenruimte weer in balans kunnen brengen met onze natuurlijke leefomgeving”.

Water Natuurlijk is een landelijke waterschapspartij met lokale afdelingen die zich inzetten voor natuur, landschap en recreatie. Op woensdag 20 maart zijn de waterschapsverkiezingen, ter voorbereiding daarop organiseert Water Natuurlijk enkele watercafés. Op deze avonden is er volop gelegenheid om met elkaar in gesprek te gaan over nieuwe ideeën voor het water in het gebied van Waterschap Rijn en IJssel.

Op de kandidatenlijst van Water Natuurlijk Rijn en IJssel staan maar liefst vijf Arnhemmers (Sanne Blok, Margaret van Diermen, Yvonne van Hamersveld, Mirte van der Linden en Anne-Marie Pronk). Zij zijn er trots op Water Natuurlijk te mogen vertegenwoordigen en vertellen je 21 februari graag waar zij zich voor inzetten.

Graag tot 21 februari tijdens het eerste Watercafé in Arnhem
Tijd: 20.00 – 21.30 uur, inloop 19.30 uur
Locatie: Molenplaats Sonsbeek, Zijpendaalseweg 24A
Entree: gratis


     

    Toon alle berichten in deze rubriek