Slotactiviteit Watertoer Water Natuurlijk in Arnhem start 17 maart 12 uur

Aan de vooravond van de waterschapsverkiezingen op 20 maart houdt de waterschapspartij Water Natuurlijk gedurende twee weekenden een duurzame watertoer door het gebied van Waterschap Rijn en IJssel in de Achterhoek en de Liemers. Zondag 17 maart vinden de slotactiviteiten van de watertoer plaats in Arnhem. Deze dag start de watertoer om 12.00 uur in het parkje aan de Adolf van Nieuwenaarlaan in Arnhem. Hier in de wijk Molenbeke, gaan de deelnemers een kijkje nemen bij bewoners die een groen dak hebben aangelegd. Hoe is een groen dak opgebouwd en wat betekent zo’n dak voor de bewoners. Helpen deze daken tegen wateroverlast in de buurt bij stortbuien?

Om 13.00 uur gaat bij hetzelfde parkje in Molenbeke een afvalfietstocht van start. Met fietsen, bakfietsen en steppen rijdt de verkiezingskaravaan via een uitgestippelde route naar het plein bij Rozet aan de Kortestraat in het centrum van Arnhem. Onderweg wordt op diverse locaties zwerfafval verzameld. Aan het slot van de rit krijgt de St Jansbeek nog een schoonmaakbeurt. Om 15.30 uur wordt het verzamelde zwerfafval aangeboden aan de bekende Plastic Soup Surfer Merijn Tinga. Merijn is naast enthousiast surfer ook beeldend kunstenaar. Hij onderneemt regelmatig acties om de aandacht te vestigen op de enorme hoeveelheden plastic afval in rivieren, meren en oceanen en de problemen die dat veroorzaakt.

Deelname aan de duurzame watertoer is voor iedereen mogelijk. Meer informatie en de route van de afvalfietstocht is te vinden op www.watertoer.nl.

Toon alle berichten in deze rubriek