Voor iedereen!

Column door Ruud Pleune

20 december 2018  Waarin onderscheidt Water Natuurlijk zich van andere partijen? Dat is een vraag die ik in deze campagnetijd regelmatig krijg. Een antwoord kan zijn dat we een echte waterschapspartij zijn. Maar ja, daar zijn er meer van. Een ander antwoord is dat natuur, recreatie en duurzaamheid belangrijke thema’s voor ons zijn. Helemaal waar en inderdaad belangrijk voor ons.  Maar als andere partijen deze thema’s ook de moeite waard gaan vinden: hebben we dan geen bestaansrecht meer?

Mijn eigen antwoord heeft wel met deze twee antwoorden te maken, maar is toch net even anders. Doordat het waterschap een uitvoeringsorganisatie is, kunnen wij duurzaamheid handen en voeten geven in de wereld. Daardoor trekken we mensen aan, die, vanuit geheel verschillende ideologie, duurzaamheid belangrijk vinden. De discussie waarom ze dat vinden hoeven we niet te voeren. Het kan zijn  vanuit een christelijke ideologie, vanuit een liberale visie, vanuit de wens voor een rechtvaardige verdeling of wat dan ook. Het gaat ons in het waterschap om de verandering in de wereld. Ik vind het dan ook mooi om te zien dat er leden van CDA, D’66, ChristenUnie, Mens en Spirit en GroenLinks bij ons op de kandidatenlijst staan. En dat is dan alleen nog maar van de mensen waarvan ik het toevallig weet….

Het is fijn dat er een aantal partijen zijn die ons expliciet steunen, maar we zijn gelukkig interessant voor een veel bredere achterban. Ik zal me er ook altijd tegen verzetten een exclusief filiaal voor enkele partijen te worden. Vanuit onze diversiteit wens ik iedereen heel fijne kerstdagen: of je deze kerst nu viert vanwege de geboorte van Christus, vanuit de terugkeer van het licht, vanuit de wens voor vrede en gerechtigheid, voor de aandacht voor de medemens of vanuit elke andere wens die voor jou past bij deze dagen. En dat het een divers 2019 mag worden, waarin we onze ideeën voor een mooiere wereld in de verkiezingscampagne goed voor het voetlicht kunnen brengen!

Toon alle berichten in deze rubriek