Watertoer Water Natuurlijk door Ulft, Doetinchem en Doesburg 16 maart vanaf 9 uur

Aan de vooravond van de waterschapsverkiezingen op 20 maart houdt de waterschapspartij Water Natuurlijk een duurzame watertoer door het gebied van Waterschap Rijn en IJssel. Zaterdagmorgen 16 maart start de toer om 9.00 uur in Ulft bij de roei- en kanovereniging Het Anker met een schoonmaakactie van de Oude IJssel in samenwerking met leden van Het Anker.

Om 11.00 uur begint een watercafé in De Steck, Raadhuisstraat 25 in Doetinchem. Tijdens het watercafé vertelt Maurice Beijk hoe het oude centrum van Doetinchem weer in verbinding kan komen met de Oude IJssel en hoe tegelijk het waterleven in de rivier en de beleving van het water in de stad kan worden versterkt. Maurice Beijk is ambassadeur van Water Natuurlijk. Tijdens het watercafé kan het publiek in gesprek gaan met de spreker en de kandidaten van Water Natuurlijk. Na afloop van het watercafé roeit lijsttrekker Antoinet van Helvoirt naar Doesburg, samen met leden van watersportvereniging De Ank uit Doetinchem.

Die middag gaat de watertoer verder in Doesburg, waar om 14.30 uur een tweede watercafé wordt gehouden in het Arsenaal, Kloosterstraat 15. Hier vertelt Ella de Hullu over de gevolgen van de klimaatverandering voor het waterbeheer in Doesburg en omgeving. Ella de Hullu is hydro-ecoloog en kandidaat voor Water Natuurlijk.

Aansluitend op het watercafe gaat Antoinet van Helvoirt in gesprek met Erick Wuestmann over het belang van innnovatie. Erick Wuestmann is ambassadeur innovatie van Water Natuurlijk.

Deelname aan de duurzame watertoer is voor iedereen mogelijk. Meer informatie en opgave via www.watertoer.nl.

Toon alle berichten in deze rubriek