Watercafé 23 januari: zelf je omgeving vergroenen en verduurzamen

Donderdag 23 januari organiseert Water Natuurlijk Rijn en IJssel een watercafé in Winterswijk. Het watercafé start om 16.00 uur in restaurant café De Lindeboom, Kottenseweg 152, Winterswijk (open vanaf 15.30 uur). Belangstellenden kunnen ook alleen aan het avondprogramma deelnemen. Het thema van dit watercafé is: hoe maak je je omgeving groener en duurzamer.

 ‘s Middags gaan de deelnemers een wandeling maken naar het nabijgelegen natuurgebied van de Boven Slinge vlakbij de Lindenboom. Onderweg vertelt Jan Stronks over het beekherstel en het beheer waarbij meer aandacht is voor duurzaam waterbeheer en de natuur. Jan Stronks is coördinator van de vereniging Particulier Agrarisch Natuurbeheer. Een vereniging die actief is in de Achterhoek op het gebied van natuur, landschap, duurzame landbouw en recreatie.

Om 19.00 uur start het avondprogramma met een lezing van Jan Stronks over het gebied bij Winterswijk en de samenwerking tussen boeren, natuurbeschermers en overheid. Daarna vertellen Sanne Blok en Margaret van Diermen hoe iedereen kan bijdragen aan het groener en duurzamer maken van de eigen wijk. Bijvoorbeeld door het vergroenen van je eigen dak waardoor water langer wordt opgevangen. Aansluitend kan iedereen met elkaar in gesprek gaan tot circa 21.00 uur.

Deelname, koffie en thee zijn gratis. Het is mogelijk na de wandeling te blijven napraten met een drankje en een hapje eten. Die consumpties zijn voor eigen rekening. Wel graag aanmelden bij Yvonne van Hamersveld via yvonne.vanhamersveld@upcmail.nl of via deze link. D aar staat ook het programma.

Water Natuurlijk is een landelijke waterschapspartij die zich inzet voor natuur, landschap en recreatie. In het huidige bestuur van Waterschap Rijn en IJssel zitten vijf bestuursleden van Water Natuurlijk.

Toon alle berichten in deze rubriek