Nieuwe oplossingen voor een fijne leefomgeving

“Katwijk is bij uitstek de plek waar je ziet hoe we in Nederland met water omgaan,” zegt Martine Leewis, tot 2018 hoogheemraad van Rijnland namens Water Natuurlijk. “Kijk naar het uitwateringsgemaal, Kustwerk Katwijk en de drinkwatervoorziening vanuit de duinen. De toekomst vraagt weer nieuwe oplossingen. Hoe ga je bijvoorbeeld om met extreme regenbuien? Kunnen we in de nieuwe duurzame wijk Valkenburg samen innovaties op het gebied van afvalwater toepassen? Op al deze onderwerpen gaan we ons gezamenlijk richten.”

Samenwerking Rijnland Katwijk Leeuwis Water Natuurlijkj

In april 2018 ondertekende zij namens Hoogheemraadschap Rijnland een Strategische Samenwerkingsagenda met gemeente Katwijk en drinkwaterbedrijf Dunea. Hiermee maken de drie partijen de afspraak om de uitdagingen rond water in de gemeente gezamenlijk aan te gaan. Met nieuwe uitdagingen als klimaatverandering en bevolkingsgroei, is het belangrijk om de impact te verkennen en plannen te maken om samen op nieuwe ontwikkelingen te kunnen inspelen. Ook de waterkwaliteit van de Oude Rijn en het Valkenburgse Meer zijn onderdeel van de Samenwerkingsagenda.

Water Natuurlijk ziet samenwerking als een sleutelfactor voor het realiseren van een duurzame en aangename leefomgeving.

 

Toon alle berichten in deze rubriek