Bestuur Waterschap Rivierenland genomineerd als beste openbaar bestuur in 2018

Verkiezing beste openbaar bestuurder / bestuur van 2018

Eind 2018 hebben we een reeks Van-Het-Jaar verkiezingen gehad; voetballer/voetbalster van het jaar, sportvrouw/sportman van het jaar, beste sportploeg enzovoorts.

Zelfs de openbare bestuurders van Nederland hebben hierin hun eigen wedstrijd om te bepalen wie de beste bestuurder is of wie als bestuurlijk team zijn taken het beste realiseert.

In de verkiezing beste bestuurder 2018 staat geen dijkgraaf of heemraad op de nominatie. Eigenlijk een vreemde zaak, want als team staan de besturen van de 3 Gelderse Waterschappen; Rijn-IJssel, Rivierenland en Vallei-en-Veluwe, in de Top-5 genomineerd als beste openbaar bestuur in Nederland.

In de besturen van de Gelderse Waterschappen mogen dan geen “sterspelers” zitten, als collectief zijn ze meer dan uitstekend bezig, volgens hun collega’s.

Dit betekent voor ons inwoners, waarvoor zij hun werk toch doen, dat wij van hen uiteindelijk de beste waar krijgen voor ons belastinggeld.

Een wijsheid uit het voetbal; het gehele elftal is verantwoordelijk voor het resultaat en de sterspeler voor de eventuele doelpunten.

Bij deze feliciteer ik daarom ook alle 3 de besturen met hun nominatie, en zoals altijd zal de jury het zeer moeilijk hebben met het aanwijzen van de uiteindelijke winnaar, maar dat is hier eigenlijk een formaliteit. Het feit dat 3 besturen van, nog wel, Gelderse Waterschappen genomineerd zijn geeft aan dat hun bestuursstijl – Niet roepen, maar poetsen – heel effectief, efficiënt en oplossingsgericht is. Ik hoop dan ook dat de jury hun manier van werken zal benadrukken en als voorbeeld zal meegeven aan de andere openbare bestuurders al dan niet met sterspelers.

Toon alle berichten in deze rubriek