Kandidatenlijst Water Natuurlijk Hoogheemraadschap Schieland Krimpenerwaard bekend

Agnes van Zoelen is gekozen tot lijsttrekker van Water Natuurlijk voor de komende Waterschapsverkiezingen in het Hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard. Agnes is nu dagelijks bestuurder in het Hoogheemraadschap.

Op plek 2 staat Josien van Cappelle, voormalig wethouder duurzaam uit Capelle aan den IJssel. Marvin Biljoen, voorzitter wijkraad Agniesebuurt Rotterdam staat op plek 3. Ron Gast, de huidige fractievoorzitter woonachtig in Moordrecht, bezet de vierde plaats. De lijst wordt aangevuld met onder meer Erik Hovingh (Rotterdam), Chris Veldhuysen (Zoetermeer) en Elske Schreuder (Rotterdam).

Lijsttrekker Agnes van Zoelen zegt ‘Het werk van het waterschap wordt door de huidige klimaatveranderingen, met de kenmerkende afwisseling van droogte en plensbuien, steeds belangrijker. Water Natuurlijk staat hierbij voor klimaatadaptatie, biodiversiteit en groen. Met deze breed samengestelde kandidatenlijst kunnen we ervoor zorgen dat ons gebied niet alleen op de toekomst is voorbereid, maar ook aantrekkelijker en duurzaam wordt’.

De volledige (concept) kandidatenlijst inclusief woonplaats is:

1 Agnes van Zoelen (Rotterdam), 2 Josien van Cappelle (Capelle aan den IJssel), 3 Marvin Biljoen (Rotterdam), 4 Ron Gast (Moordrecht), 5 Erik Hovingh (Rotterdam), 6 Chris Veldhuysen (Zoetermeer), 7 Elske Schreuder (Rotterdam), 8 Rieks van der Zee (Rotterdam), 9 Paul Steinmann (Rotterdam), 10 Jirja Kool (Rotterdam), 11 Erik van der Kroft (Rotterdam), 12 Hans Bongers (Zoetermeer), 13 Korrie Louwes (Rotterdam), 14 Liselotte de Haan (Rotterdam).

De waterschapsverkiezingen worden gehouden op 20 maart 2019 tegelijk met de Provinciale Staten verkiezingen.

Water Natuurlijk is de grootste landelijke waterschapspartij. De partij zet zich in voor natuur, duurzaamheid, landschap en recreatie. Het beheersgebied van Hoogheemraadschap Schieland en Krimpenerwaard bestrijkt het globaal gezien het gebied tussen Rotterdam, Schoonhoven en Zoetermeer.

 

Toon alle berichten in deze rubriek