Apeldoorn Klimaatbestendige Gemeente.

Apeldoorn is een van de gemeenten die al samen met het waterschap druk in de weer zijn om de stad en omgeving klimaatbestendig te maken. De gemeente heeft hier zelfs een speciale website over gemaakt.

In Apeldoorn regent het het vaakst van heel Nederland. En het gaat dus straks ook harder regenen. Dat kan het riool niet aan. Op de site staan allerlei tips voor bewoners; wat kunnen ze zelf doen? Voorbeelden zijn afkoppelen van regenwater van het riool, en groener maken van tuinen. Ook komt aan de orde wat de gemeente zelf doet, zoals beken en sprengen herstellen, en asfaltverharding vervangen door waterdoorlatende klinkers.

https://www.apeldoorn.nl/klimaat
Gemeente Apeldoorn Klimaat

Het wordt warmer. Het gaat vaker en harder regenen. Wat betekent dat?

Nog meer over het weer via andere sites:

Wij zijn het KNMI

Het weer is grillig, de bodem beweegt en het klimaat verandert. Voor onze veiligheid en welvaart moeten we weten welke risico’s en kansen dit oplevert. En: hoe we ons het beste kunnen voorbereiden. Die kennis heeft het KNMI in huis als het nationale kennis- en datacentrum voor weer, klimaat en seismologie. Betrouwbaar, onafhankelijk en gericht op wat Nederland nodig heeft.

Nieuwsbrieven
Water Natuurlijk Vallei en Veluwe heeft uiteraard ook een Nieuwsbrief. Wilt u deze automatisch ontvangen? Klik dan hier.Verder kunt u ook veel informatie vinden op de site van uw Waterschap. In onze regio is dat Waterschap Vallei en Veluwe.Indien u lid wilt worden van Water Natuurlijk kan dit natuurlijk ook. Aanmelden kan door hier te klikken .

Toon alle berichten in deze rubriek