Even voorstellen: Frans ter Maten Kandidaat 2

Ik ben Frans ter Maten. Ik ben geboren, getogen en woon nog steeds met genoegen in Leusden. Op fiets- en wandelafstand van de Eempolders, de Gelderse vallei, de Utrechtse heuvelrug en de historische binnenstad Amersfoort (aan het begin van de mooie rivier de Eem). Ik ben getrouwd en we hebben een dochter en een zoon. Na een lange loopbaan als directeur/bestuurder bij Landschapsbeheer Utrecht en Landschap Erfgoed Utrecht ben ik sinds 2015, namens Water Natuurlijk, Heemraad (soort wethouder) bij Waterschap Vallei en Veluwe. Mijn portefeuilles zijn Waterveiligheid, stedelijk water, internationale samenwerking, cultuurhistorie en vrijwilligerswerk.

Sinds mijn jeugd (lang geleden) weet ik dat water van uitzonderlijk belang is voor leven op aarde. Mens, plant en dier zijn er voor 100% van afhankelijk. Daarom moeten we zeer goed voor ons water zorgen. Naast “droge” voeten, hebben we schoon en voldoende water nodig voor de natuur, de landbouw en de mens (recreatie). Daar probeer ik in mijn werk voor te zorgen. En ik vind dat iedereen zijn of haar steentje daaraan ook zou moeten bijdragen. Ik voel mij zeer thuis bij WaterNatuurlijk. “Mijn partij” staat voor die brede zorg voor water en komt op voor het belang van de natuur, het landschap en de cultuurhistorie.

Ik maak mij grote zorgen om de effecten van de klimaatverandering; voor de wereld, voor Nederland, en voor het werkgebied van Waterschap Vallei en Veluwe. De effecten voor de wereld en zelfs voor Nederland gaan wij niet oplossen. Maar we kunnen wel heel veel doen in onze eigen leefomgeving. Met WaterNatuurlijk wil ik daar met vele inwoners de komende 4 jaar verder aan werken.

Toon alle berichten in deze rubriek