Geslaagde dag van de Grebbedijk.

Zaterdag 15 oktober 2016 stond in Wageningen in het teken van de Dag van de Grebbedijk. Een dag om de dijkversterking die die komende jaren gaat plaatsvinden meer bekendheid te maken in de omgeving en daarnaast de omgeving te betrekken bij de Grebbedijk.

Het programma was divers. Natuurlijk hoorden bezoekers meer over het toekomstige project, maar ze konden ook actief meedenken. Studenten van de Wageningen Universiteit lieten bezoekers meedenken en -puzzelen op de door hen ontwikkelde maquette. Bij het dijkmagazijn lieten beheerders van Waterschap Vallei en Veluwe zien wat er gebeurt bij hoog water. Zij vertelden wat ze nu allemaal doen als het hoogwater is maar ook hoe dat vroeger ging. Vogelaars en vlinderstichting lieten bezoekers zien hoe mooi de natuur rondom de Grebbedijk is.

De Grebbedijk voldoet aan de huidige norm en is veilig. Vanaf 2017 gaan er nieuwe normen gelden voor de dijken in Nederland. In 2050 moeten alle dijken aan de nieuwe norm voldoen, ook de Grebbedijk. Op dit moment staat nog niets vast. De komende vier jaar wordt verkend welke ideeën er spelen voor de dijk en welke daarvan haalbaar zijn om uit te voeren. Water Natuurlijk heeft daarvoor al eerder een drukbezochte avond in Wageningen georganiseerd. Dat leverde een lezenswaardig rapport op vol ideeën.

geslaagde-dag-van-de-grebbedijk
Prachtig oud materieel in het Dijkmagazijn aan de Grebbedijk

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

header nieuwsbrief
Water Natuurlijk Vallei en Veluwe heeft uiteraard ook een Nieuwsbrief. Wilt u deze automatisch ontvangen? Klik dan hier.

Verder kunt u ook veel informatie vinden op de site van uw Waterschap. In onze regio is dat Waterschap Vallei en Veluwe.
Indien u lid wilt worden van Water Natuurlijk kan dit natuurlijk ook. Aanmelden kan door hier te klikken .

Toon alle berichten in deze rubriek