Internationale waterschapsavond in de BBLTHK

Op 5 maart is er een Engelstalige informatieavond over de waterschapsverkiezingen in de BBLTHK. Centraal staat de vraag wat er straks op 20 maart te kiezen valt. Dat is namelijk voor veel mensen niet duidelijk. De avond biedt de gelegenheid kennis te maken met Waterschap Vallei en Veluwe en te horen wat de standpunten zijn van de verschillende partijen die aan de waterschapsverkiezingen meedoen.

Voor veel mensen, of ze nu lang of kort in Nederland wonen, is het onduidelijk waar het bij een waterschap – en dus ook bij de waterschapsverkiezingen – om gaat. Daarom organiseren o.a. Platform Duurzaam Wageningen en Water Natuurlijk op 5 maart aanstaande een waterschapsavond in de BBLTHK in Wageningen. Centraal staan de waterschapsverkiezingen die plaatsvinden op 20 maart a.s., gelijktijdig met de verkiezingen voor de Provinciale Staten.

Tijdens de waterschapsavond geven enkele deskundigen tekst en uitleg over het belang van waterbeheer in Nederland. Zo komt de Grebbedijk aan de orde in een toelichting door Rik Eweg van de Dijkdenkers. Daarnaast zijn kandidaten van de diverse partijen die aan de waterschapsverkiezingen meedoen, present om hun standpunten toe te lichten. Dat doen ze aan de hand van vragen uit het publiek. Emma Holmes, op de Campus bekend van de TedX-lezingen, zal de aanwezigen op de haar vertrouwde humoristische manier door het programma loodsen.

De waterschapsavond is in het Engels om ook de vele niet Nederlands sprekende Wageningers de kans te geven zich te informeren over waarom het gaat bij de waterschapsverkiezingen op 20 maart. Ook zij zijn immers betalers van waterschapsbelastingen.

De avond begint om 20.00uur en eindigt om 22.00 waarna onder het genot van een drankje met de vertegenwoordigers van de diverse partijen kan worden nagepraat. De zaal gaat om 19.30 uur open.

Belangstellenden worden vriendelijk verzocht zich via e-mail aan te melden: info@duuurzaamwageningen.n

Toon alle berichten in deze rubriek