Kandidatenlijst Vallei en Veluwe 2019

Op de kieslijst van Water Natuurlijk voor Waterschap Vallei en Veluwe staan 29 mensen.

1. Astrid Meier (Amersfoort) 2. Frans ter Maten (Leusden)​ 3. Theo van Es (Apeldoorn)​ 4. Margo Meeuwissen (Oosterbeek​) 5. Greet Eijkelenboom (Wageningen​) 6. Henk Pijper (Amersfoort​) 7. Yvonne de Graaf (Apeldoorn​) 8. Hayat Chidi (Amersfoort​) 9. Dirk  Wever (Nijkerk)​ 10. Jos Witjes (Elburg​) 11. Marianna van den Broek (Wageningen​) 12. Rienk Kuiper (Wageningen)  13. Rita van Biesbergen (Wageningen)​ 14. Enrico van den Bogaard (Wageningen)​ 15. Joep Dirkx (Wageningen​) 16. Elsa Loosjes (Bennekom​) 17. Marc Schmitz (Amersfoort)​ 18. Willem Seine (Deventer)​ 19. Jacob Ruijter (Apeldoorn)​ 20. Hans Brons (Wageningen)​ 21. Harry Post (Ede)​ 22. Monique Zwetsloot (Wageningen) 23. Suzette Stumpel-Rienks (Bennekom​) 24. Mark Reijerman (Wageningen) 25. Marcel Godschalk (Garderen​) 26. Yolande Gastelaars (Soest)​ 27. Jaap Zuidema (Veenendaal​) 28. Jan Aalbers (Epe)​ 29. Pieter Minderhoud (Oosterbeek)

Astrid Meier uit Amersfoort is lijsttrekker. Astrid is momenteel fractievoorzitter Water Natuurlijk in het algemeen bestuur van het Waterschap. Zij is tevens beoogd fractievoorzitter van het nieuwe bestuur. Astrid is zelfstandig adviseur in de watersector, zo is zij oa trekker van het samenwerkingsprogramma Circulair terreinbeheer. Op de tweede plaats staat Frans ter Maten uit Leusden. Frans is op dit moment namens Water Natuurlijk Heemraad (lid van het Dagelijks Bestuur van het waterschap), tevens is hij onze kandidaat heemraad voor het nieuwe bestuur. Na een loopbaan als directeur/bestuurder bij Landschapsbeheer Utrecht en Landschap Erfgoed Utrecht is hij vanaf 2015 full-time bestuurder bij het waterschap.

Derde op de lijst is nieuwkomer Theo van Es uit Apeldoorn. Theo is zijn hele werkzame leven actief op gebied van energie, milieu en duurzaamheid. Hij is sportduiker en ziet hij onder water de schoonheid en de bedreigingen van een gezond en natuurlijk watersysteem. Vierde op de lijst is Margo Meeuwissen uit Oosterbeek. Margo runt een eigen bedrijf in water, ruimte en duurzaamheid in Nederlandse watersector en ook buiten Europa.

Lijsttrekker Meier is blij met de kandidatenlijst: ‘Met deze lijst hebben we een fantastisch en gevarieerd team bij elkaar: naast de grote bestuurlijke ervaring van onder andere onze heemraad Ter Maten, hebben we veel ‘Water Natuurlijk’ kennis en kunde in huis. Met dit team zijn we in staat om meer aandacht voor natuur, landbouw, recreatie en duurzaamheid in de waterschapsplannen te krijgen met een belangrijke rol voor de lokale bewoners en grondgebruikers. Dat is ons de afgelopen periode op veel fronten overigens al goed gelukt. Daarnaast noopt de verandering van het klimaat ons een grote veranderingen in ons handelen in gang moet zetten en houden.

Bekijk de volledige lijst hier.

Een aantal kandidaten van Water Natuurlijk in Vallei en Veluwe.

Toon alle berichten in deze rubriek