Speerpunten waterschap Vallei en Veluwe

Op 16 oktober heeft het Algemeen Bestuur de speerpunten voor de komende jaren gekozen. Uit een lange lijst met ruim 100 verschillende onderwerpen kozen we uiteindelijk vijf onderwerpen waar we als bestuur de komende jaren het verschil op willen maken:
路 Circulaire economie
路 Energietransitie
路 Bodem en droogte
路 Leefkwaliteit
路 Waterbewustzijn

De oplettende nieuwsbrieflezer zal wellicht opmerken dat circulaire economie, energietransitie en bodem de vorige bestuursperiode ook al speerpunt waren. Er was brede overeenstemming in het Algemeen Bestuur dat deze onderwerpen niet in 4 jaar klaar kunnen zijn en dat ze ook deze periode extra aandacht nodig zullen hebben.
Wat de nieuwe speerpunten betreft; droogte zal niemand verbazen na de droge afgelopen twee jaar. Misschien zou je kunnen zeggen dat 鈥楤odem en droogte鈥 samen de klimaatadaptatie van het buitengebied zijn. Hoe we Leefkwaliteit en Waterbewustzijn concreet gaan invullen, zal de komende tijd worden uitgewerkt.

De fractie Water Natuurlijk Vallei en Veluwe heeft geprobeerd Biodiversiteit en Water in de Stad hoog op de prioriteitenlijst te krijgen, maar die zijn er helaas net afgevallen. Wel zullen we ervoor zorgen dat deze onderwerpen in de andere speerpunten worden meegenomen. Verder zijn we blij met de gekozen punten; volgens ons bieden ze voldoende mogelijkheden om stappen te zetten richting de ambitie van ons verkiezingsprogramma.

Wordt vervolgd!

Astrid Meier
Namens de fractie van Water Natuurlijk in waterschap Vallei en Veluwe

Toon alle berichten in deze rubriek