WATER en NATUUR in en langs de Grift in Apeldoorn. Wandelexcursie 17 maart 2019

Op zondag 17 maart organiseert Water Natuurlijk een wandelexcursie langs de Grift in Apeldoorn.

Water Natuurlijk. Of Natuurlijk Water? Daar zit best een verschil in! Een verschil in ambitie!

Ga mee op waterexcursie op zondag 17 maart. We lopen langs de Grift vanaf Marialust tot aan de afvalwaterzuivering even voorbij de Anklaarseweg.

We krijgen allerlei verbeteringen te zien die hier zijn gerealiseerd door gemeente en waterschap. Zoals waterberging bij extreme neerslag (klimaatadaptatie heet dat met een fraai woord), het herstel van beken, natuurvriendelijke oevers en nog veel meer.

De kwaliteit van het oppervlaktewater is voor Water Natuurlijk topprioriteit. Alles wat leeft en groeit in water draagt bij aan de biodiversiteit, leefbaarheid en landschapskwaliteit. De kwaliteit van het water in de Grift is de afgelopen jaren sterk verbeterd, waardoor er in en langs het water steeds meer moois te zien is.

We lopen een uur langs de Grift en natuurlijk ook weer terug. Onderweg bespreken we welke vissoorten er in de Grift leven en hopen we die ook te kunnen zien. Zoals het bermpje en de riviergrondel. Of met een beetje geluk de zeldzame beekprik. Misschien zien we zelfs de grote gele kwikstaart, een vogel die gebonden is aan stromend water.

De excursie staat onder leiding van Gert Jan Blankena. Gert Jan is ecoloog en natuurliefhebber en een uitstekend verteller. Hij schreef drie├źndertig jaar lang wekelijkse natuurcolumns in de Stentor, en heeft een prima kennis van het gebied, van de natuur en van de waterhuishouding.

Wie mee wil met de excursie kan zich aanmelden via theovanes59@outlook.com .

Er is plek voor maximaal 20 deelnemers, dus meld je bijtijds aan.

De excursie begint om 13.30 uur en duurt tot ongeveer 15.00 uur.

We verzamelen bij Marialust, Verzetsstrijderspark 10 in Apeldoorn.

Toon alle berichten in deze rubriek