Water Natuurlijk haalt het nieuws in Amersfoort met actie Plastic Soup Server

Plastic Soup Surfer komt naar Amersfoort

Op zaterdag 16 maart komt de Plastic Soup Surfer naar Amersfoort. Samen met het publiek gaat hij gaat de Amersfoortse grachten en binnenstad plasticvrij maken.

Astrid Meier is lijsttrekker van de ‘Water Natuurlijk’ partij die meedoet aan de komende waterschapsverkiezingen van woensdag 20 maart. Meier coördineert deze schoonmaakactie. ,,Doel van deze actie is om plastic en zwerfafval uit het water en van de straat te halen”, vertelt Meier, ,,hiermee willen we bijdragen aan de vermindering van het plastic soepprobleem. Uiteindelijk komt een deel van het plastic uit onze stad ook in zee terecht.”

In het kader van de verkiezingen vraagt de partij hier aandacht voor. Ook surfers en suppers zijn van harte welkom om op het water mee te helpen. ,,Gooi ook geen plastic in de natuur”, benadrukt de lijstrekker, ,,het levert zoveel schade op. Het liefst zien we dat zo’n opruimactie niet een eenmalig gebeuren blijft, maar dat er op regelmatige basis wordt opgeruimd. Dan heeft het schoonmaken ook werkelijk zin.”

Bioloog en beeldend kunstenaar Merijn Tinga (44) ontpopte zich in 2014 als Plastic Soup Surfer. Tinga onderneemt in die rol acties om aandacht te vragen voor de problemen die veroorzaakt worden door zwerfvuil. De surfer vervaardigde zijn eerste plastic soup board van plastic afval dat hij zelf had verzameld. Hiermee kitesurfte hij 350 kilometer langs de Nederlandse en Belgische kust om aandacht te vragen voor het zwerfafval op zee, de zogenaamde plasticsoep.

De Plastic Soup Surfer kan het natuurlijk niet alleen opknappen. Wie helpt hem op zaterdag 16 maart mee met zijn schoonmaakactie? Belangstellenden kunnen zich aanmelden door een mail te sturen naar waternatuurlijk.plasticsoup@gmail.com De actie start om 11.30 uur op de Vismarkten en eindigt rond 14.30 uur.

 

 

Toon alle berichten in deze rubriek