Algemene ledenvergadering Water Natuurlijk Regio Oost

Ed Piek en Wim Boom zijn tijdens de ALV van 19 november afgetreden als bestuurslid. Daarop werden er door de aanwezige leden twee nieuwe, voorgestelde, bestuursleden gekozen, t.w. Ton de Bruijn en Robert Scholma. Het regiobestuur zoekt samen met de fracties (nieuwe) wegen om de verbinding met de achterban te levend te houden.

Inhoudelijk speelt er van alles bij de Waterschappen, dus neem vooral eens een kijkje op de sites van de Overijsselse waterschappen:
https://www.waternatuurlijkdodelta.nl
https://www.waternatuurlijk.nl/vechtstromen/
Klimaatverandering, watermanagement: ze zijn onlosmakelijk verbonden.

Gastspreker Maurice¬†Beijk¬†van Rentmeester2050 inspireerde de aanwezigen¬†(leden en gasten)¬†met zijn betoog als dwarsdenker en creatieve verbinder.¬†Blauw+Groen=Doen is zijn motto.¬†Dat lukt met¬†omdenken: op een andere manier naar problemen en uitdagingen kijken. In een¬†inspirerende presentatie nam hij de aanwezigen mee in zijn idee√ęn. De natuur is de grootste inspiratiebron voor circulariteit: de natuur herbergt alle oplossingen in zich. Zo stond de snavel van een ijsvogel model voor de neus van¬†een¬†hogesnelheidstrein,¬†waardoor de luchtweerstand aanzienlijk werd verminderd. Vraag niet wat iets kost, maar wat het oplevert, ook waar het gaat om je persoonlijke investeringen in duurzaam leven!
Maurice wees ook op het trashpicking initiatief van Tijmen Sissing uit Hengelo¬†dat ‚Äúviral‚Ä̬†ging, waardoor hij nu de wereld over reist om afval op te ruimen. Kortom een inspirerende avond.

Ellen Pot, regiosecretaris en fractielid

Toon alle berichten in deze rubriek