In Memoriam Livina Waanders

Op nieuwjaarsdag kwam het verdrietige bericht dat Livina Waanders, ons oud- fractielid, diezelfde morgen is overleden.

Ooit met voorkeursstemmen in de fractie Water Natuurlijk gekomen. Voorkeursstemmen die Livina o.a. kreeg van de Haaksbergers vanwege haar enorme maatschappelijke betrokkenheid. Men kende Livina en men wist dat ze betrouwbaar en eerlijk was. Ze was er voor anderen. Respect.

In de fractie Water Natuurlijk was Livina secretaresse en penningmeester. En vooral ook de bewaker van Lief en Leed.

Wat heeft ze veel kaartjes verstuurd! Soms om te feliciteren, maar vaak ook om mensen een hart onder de riem te steken. En dat was uiteraard niet het enige. Livina voorzag de fractie tijdens het overleg altijd van koekjes bij de koffie, nootjes, blokjes kaas en veel meer.
Als er vergaderd moest worden werd er¬†vergaderd. Dus niet te ver afdwalen van de onderwerpen…¬†Ze¬†hield ons bij de les. En als¬†je het niet snel genoeg ging, zei¬†ze er iets van.

Afspraken werden perfect nagekomen. Ze regelde de vergadertijden en locaties. Er ging nooit iets mis. Ze was uiterst correct! Kortom Livina was als fractielid zeer betrokken.
In de commissies deed ze haar woordje. Vaak met een kwinkslag, maar vooral ook deskundig, betrokken en scherp. Integriteit en betrouwbaarheid boven alles!

De PvdA zat haar¬†in het bloed. Daar was¬†ze¬†serieus over.¬†Daar kwam ze¬†ook altijd voor op.¬†‚ÄėKom niet aan de Partij, want dan kom je aan mij.‚Äô¬†Opkomen voor mensen die het minder hebben was¬†Livina‚Äôs¬†doel in het leven.

Presentjes, wanneer er iets gegeven moest worden? Ze kwam met een werelds idee. Altijd van de Wereldwinkel omdat er dan tegelijkertijd iets voor een goed doel gedaan kon worden.

Afgelopen voorjaar deed ze niet meer mee aan de verkiezingen. Na twee bestuursperiodes vond ze dat het mooi geweest was en dat ze het stokje weer door moest geven. Hier legt ze uit over het waarom.

In de zomer hebben we als fractie met een etentje afscheid van Livina genomen. Niet wetende dat dit afscheid zo definitief zou zijn.

In oktober kregen we bericht dat ze ernstig ziek was.

En nu, enkele maanden later is ze er niet meer. Niet te bevatten.

We wensen Livina’s dierbaren ontzettend veel sterkte met dit gemis en leven met hen mee.

De medemens zag zij als de belangrijkste mens. Anderen helpen als doel. Daarin was ze een voorbeeld voor velen. De wereld heeft een goed mens verloren.

Livina, bedankt!

 

De familie geeft aan dat u in de gelegenheid bent hen te condoleren op dinsdag 7 januari van 19.30 tot 20.30 uur bij uitvaartcentrum Startman aan de Werfheegde 27 in Haaksbergen.

Toon alle berichten in deze rubriek