Call us Call Us (111) 234 - 5678

NL

Waterschap Vechtstromen doet mee aan landelijke Girlsday

bron Vechtstromen

In Nederland kiezen nog steeds te weinig jongeren – en vooral te weinig meisjes – voor bèta, techniek en ICT. Om daar verandering in aan te brengen, doet waterschap Vechtstromen op donderdag 13 april mee aan Girlsday. Girlsday is een landelijk evenement waaraan 10.000 meisjes en 300 bedrijven in Nederland mee doen.

Vechtstromen organiseert op deze dag een programma voor HAVO/VWO-leerlingen op de rioolwaterzuiveringen in Emmen en Hengelo. Ook bestuurder Nettie Aarnink, jeugdbestuurder Mirthe de Jong en procesoperators Skye van Megen en Cynthia Verkade zijn van de partij: “Meisjes denken vaak dat techniek saai, vies en alleen voor jongens is. Niks is minder waar! Tijdens Girlsday willen we laten zien dat er heel veel leuke beroepen zijn in de techniek en dat er ook vrouwen werken!” Omdat waterschap Vechtstromen het belangrijk vindt dat jongeren hun kennis vergroten over en bewust worden van de wereld van het waterbeheer krijgt educatie veel aandacht binnen het waterschap. Er wordt samengewerkt met scholen om leerlingen van het basis- en middelbaar onderwijs vanuit het hele gebied kennis te laten maken met de wereld van het waterschap.

Op de rioolwaterzuiveringen in Emmen en Hengelo maken 30 meisjes kennis met het werk van het waterschap. De leerlingen krijgen een rondleiding op de zuivering door vrouwelijke procesoperators. En daarna gaan de dames zelf aan de slag met proefjes die de procesoperators op de zuiveringen dagelijks uitvoeren. Voor het waterschap is het doel om meer jonge meiden kennis te laten maken met het waterschapswerk, waarvoor kennis van bèta, techniek en ICT essentieel is. Girlsday wordt georganiseerd door VHTO, het landelijk expertisebureau voor meisjes/vrouwen en bèta/techniek. VHTO wil de participatie van meisjes in deze sectoren vergoten. Het thema van de landelijke kick-off is Groene Energie. In het ir. J.W. Topshuis op Neeltje Jans (Oosterscheldekering) in Zeeland wordt om 10:00 het startsein gegeven voor alle Girlsday-activiteiten in het hele land. Voor meer informatie over het programma en deelnemers, zie ook: www.girlsday.nl

bron NieuwsOverijssel.nl